Tuesday, January 19, 2021
Jurnalism corect


Exercițiu | Cum reacționează o instituție vitală în lupta împotriva Covid-19 când e atacată de hackeri

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: , , ,

Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice au făcut, marți, un exercițiu de testare a capacității de reacție în cazul unui atac informatic asupra unei instituții publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de coronavirus, anunță Inspectoratul General al Poliției Române.

Astfel, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și al Ministerului Justiției, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au desfășurat un exercițiu privind testarea capacitații de reacție a specialiștilor din domeniul criminalității informatice ai Poliției Române.

Exercițiul a constat în simularea unui atac informatic asupra unei entități publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de Coronavirus, fiind compromisă o parte din rețeaua informatică, fapt ce a dus la afectarea gravă a capacității de reacție și a activității desfășurate de respectiva instituție.

Pe timpul exercițiului, polițiștii au urmărit identificarea modurilor de operare folosite de atacatori, au utilizat diverse metode de investigare a incidentului și metode tehnice de colectare a datele informatice, necesare deschiderii unei investigații penale.

De asemenea, au identificat responsabili care pot sprijini desfășurarea investigațiilor și au utilizat metodele și canalele de cooperare internațională între structurile de aplicare a legii, în vederea obținerii de date și informații relevante anchetei.

„Exercițiul se înscrie în cadrul programului ICHIP (International Computer Hacking and Intellectual Property), inițiat de autoritățile din SUA, prin Departamentul de Justiție, în contextul bunei cooperări dintre structurile de aplicare a legii din România și SUA, având ca scop îmbunătățirea capabilităților Poliției Române de a gestiona astfel de incidente”, se arat în informarea IGPR.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW