Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Exercițiu antitero la Ambasada Israelului din București. Se verifică modul în care autoritățile reacționează în cazul unui atac armat

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 22 septembrie 2019 Etichete: , ,

SRI anunță că, duminică, la Ambasada Israelului are loc un exercițiu antitero. Se urmărește modul în care autoritățile implicate răspund în cazul unui astfel de incident real. Se mai precizează că cei care locuiesc în zona Ambasadei vor primi un mesaj prin sistemul Ro-Alert. 

În cadrul exercițiului se va simula un atac armat în interiorul  Ambasadei Israelului, dar și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Se testează astfel capacitatea tuturor celor implicați în paza și  protecția instituției.

„În aceste momente, la ambasada Israelului are loc un exercițiu antitero organizat de SRI (in calitate de autoritate națională in domeniul prevenirii și combaterii terorismului) si instituțiile partenere din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului. Vor fi testate: răspunsul in teren al autorităților cu responsabilități, coordonarea activităților, dar si derularea in comun de măsuri investigative si post-incident. Va fi transmis și un mesaj pe sistemul Ro Alert in zona ambasadei Israelului din Bucuresti.
Concret, a fost simulat un atac armat în incinta imobilului in care funcționează ambasada, precum și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protectie al ambasadei, precum și efectuarea intervenției prirotehnice. Astfel de exercitii sunt derulate relativ frecvent de autoritățile competente naționale și sunt utile pentru a testa si valida cooperarea în teren a forțelor implicate”, se precizează în comunicatul SRI.

Foto: Agerpres.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW