Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Exerciții comune ale militarilor români și americani din cadrul NATO / Aceștia nu vor intra în contact cu populația civilă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , ,

Militarii români, alături de colegii americani din NATO, vor efectua în perioada 13 – 17 aprilie exerciții comune de pregătire în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag din localitatea Tulcea. Militarii nu vor intra în contact cu populația civilă din localitățile care vor fi tranzitate.

Astfel, în perioada 13 – 17 aprilie, vor avea loc zboruri de antrenament, pe linie logistică, între Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag. De asemenea, joi, 23 aprilie, va avea loc un exercițiu de antrenament prin care se va simula un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren, iar în perioada 27 aprilie – 1 mai, va avea loc un exercițiu de recuperare a unei aeronave.

Deplasările administrative ale militarilor americani în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu – Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag vor fi însoțite de echipaje de Poliție Militară ale Forțelor Terestre Române.

Ministerul Apărării precizează că planificarea perioadelor de pregătire s-a făcut în condițiile respectării tuturor măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii COVID-19. Astfel, militarii nu vor intra în contact cu populația din localitățile tranzitate, iar participarea militarilor din Forțele Terestre Române și a partenerilor străini din țările membre ale NATO dislocați în România la procesul de instrucție colectivă se va face prin abordarea unor metode inovative de pregătire exclusiv în perimetrul poligoanelor, procedurile fiind adaptate potrivit cerințelor operative, în contextul epidemiologic actual.

Sursa foto: Facebook / MApN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW