Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Executivul a aprobat lista celor peste 1.200 de unităţi şcolare din toată ţara unde există Programul Naţional „Masă sănătoasă”

By news.ro , in Stirile zilei , at 28 februarie 2024

Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor peste 1.200 de unităţi şcolare din toată ţara unde asigurăm Programul Naţional „Masă sănătoasă”. „Mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de şcoli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Naţional «Masă sănătoasă». Alţi aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar (PNRAS)”, a afirmat ministra Educaţiei, Ligia Deca.

„Mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de şcoli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Naţional „Masă sănătoasă”! Alţi aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar (PNRAS)!”, a scris Ligia Deca, miercuri pe Facebook.

Ea a adăugat că sunt făcuţi „paşi importanţi pentru asigurarea echităţii şi pentru reducerea abandonului şcolar.

„Guvernul a aprobat astăzi repartizarea pe unităţi sau subdiviziuni administrativ-teritoriale şi pe unităţi de învăţământ a sumei prevăzute în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanţarea Programului Naţional «Masă Sănătoasă»”, a completat Deca.

„Suma totală alocată în 2024 este de peste 1 miliard de lei. Această măsură nu doar că ajută copii din sute de mii de familii, dar are ca efect şi reducerea abandonului şcolar”, a explicat premierul Ciolacu, despre această hotărâre luată de către Guvern, în reniunea de miercuri.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW