Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


EXCLUSIV Viorica Dăncilă, reacție în urma declarațiilor lui Paul Stănescu: Dânsul nu știe despre ce vorbește. Aceste acuzații nefondate pentru un lider de partid arată că nu poate să țină unită o echipă

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat pentru mainnews.ro că secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu „nu știe despre ce vorbește” atunci când spune că social-democrata a fost convinsă de Klaus Iohannis să candideze la alegerile prezidențiale.

„Domnul Paul Stănescu nu știe despre ce vorbește. S-a văzut modul în care m-am poziționat față de domnul Klaus Iohannis și cât de „ușoară” a fost această luptă. Eu cred că domnul Stănescu voia să candideze dânsul pentru a obține locul șase sau șapte. Aceste acuzații nefondate pentru un lider de partid arată că nu poate să țină unită o echipă. Nu este corect să se răzbune pe unul, sau pe altul”, a declarat Viorica Dăncilă, contactată de jurnaliștii mainnews.ro.

Context

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a menționat într-o conferință de presă că fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă, a intenționat să îl excludă din partid, după desfășurarea alegerilor europarlamentare, precizând că relația cu social-democrata s-a răcit în momentul în care i-a spus că nu candideze la alegerile prezidențiale.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Stănescu, conform RealitateadeOlt.

Paul Stănescu susține că Viorica Dăncilă a vrut să îl dea afară din partid.

„La un moment dat, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă dea afară, să mă elimine din partid pentru că n-am făcut altceva decât să spun ce cred că este bine pentru partid. I-am spus că rămân devotat partidului, că nu amestec prieteniile atunci când este vorba despre partid. Sunt omul care reuşeşte să facă această diferenţiere atunci când e vorba de partid“, a mai spus Paul Stănescu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW