Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Un dezvoltator imobiliar din București, amendat cu 24.000 lei, după ce a început ilegal construirea unor blocuri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 august 2022

Dezvoltatorul imobiliar Exigent Development a fost amendat cu 24.000 de Poliția Locală Sector 6, după ce a început lucrările de construire a unor noi blocuri în complexul „Exigent Plaza”, fără a avea autorizație, potrivit unui răspuns transmis de Primăria Sectorului 6 la solicitarea Mainnews.ro. 

Exigent Development, companie deținută de Petre Niculae, a obținut undă verde în aprilie 2022 de la Consiliul Local al Sectorului 6 pentru construirea a patru noi în complexul de apartamente „Exigent Plaza”, situat pe bulevardul Iuliu Maniu, în apropiere de Cora Lujerului.

După ce au desființat construcțiile aflate pe respectivul teren, constructorul s-a apucat direct de lucrări, fără însă a avea autorizație. Cazul a fost reclamat de USR Sector 6, partid care s-a opus încă de la bun început construirii acestor blocuri.

USR amenință cu plângere penală

Contactat de Mainnews.ro, președintele USR, Sector 6, Alin Stoica, a declarat că, dacă instituțiile responsabile nu vor lua măsuri pentru oprirea lucrărilor, va sesiza organele penale.

„Au existat lucrări ample fără niciun fel de autorizare. Au fost săpate fundațiile la două dintre cele patru blocuri. Se văd foarte bine pe imagini. Noi am făcut reclamație la Poliția Locală și la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că ei sunt răspunzători. ISC ar fi trebui să aprobe și diriginții de șantier. Cu siguranță nu au niciun fel de aprobare. Dacă autoritățile nu se mișcă vom face și plângere penală”, a declarat Alin Stoica pentru Mainnews.ro.

Dezvoltatorul amendat iar lucrările oprite

Într-un punct de vedere transmis la solicitarea Mainnews.ro, Primăria Sectorului 6 a confirmat chestiunile reclamate de USR, precizând faptul că Poliția Locală a aplicat o amendă de 24.000 lei dezvoltatorului și a dispus oprirea lucrărilor.

„Nu a fost emisă autorizația de construire pentru blocul de apartamente „Exigent Plaza Faza 5”.  În urma sesizărilor primite, polițiștii locali au aplicat două amenzi în valoare de 24.000 de lei, una dezvoltatorului și alta firmei de construcții, conform Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. De asemenea, oamenii legii au dispus măsura opririi lucrărilor până la intrarea în legalitate”, au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 6 la solicitarea Mainnews.ro.

Mainnews.ro a solicitat informații Inspectoratului de Stat în Construcții, care până la această oră nu a răspuns, dar și un punct de vedere Exigent Development, pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/exclusiv-un-dezvoltator-imobiliar-din-bucuresti-amendat-cu-24-000-lei-dupa-ce-a-inceput-ilegal-construirea-unor-blocuri/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 94933 additional Info to that Topic: mainnews.ro/exclusiv-un-dezvoltator-imobiliar-din-bucuresti-amendat-cu-24-000-lei-dupa-ce-a-inceput-ilegal-construirea-unor-blocuri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 88342 more Info to that Topic: mainnews.ro/exclusiv-un-dezvoltator-imobiliar-din-bucuresti-amendat-cu-24-000-lei-dupa-ce-a-inceput-ilegal-construirea-unor-blocuri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *