Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Salariile angajaților STB, majorate cu 10%. Consiliul de Administrație a aprobat acordul dintre conducere și sindicat 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 august 2022

Consiliul de Administrație al Societății de Transport București a aprobat vineri, 19 august, acordul încheiat între conducerea companiei și sindicatul reprezentativ pentru un nou contract colectiv de muncă, care prevede majorarea salariilor tuturor angajaților cu 10%, începând cu februarie 2023, potrivit surselor Mainnews.ro.

Valoarea unui tichet de masă va fi majorată de la 20 lei la 30 lei, începând din septembrie 2022, în vreme ce tichetele sociale pentru salariații care își desfășoară activitatea în locuri cu noxe vor crește de la 75 lei la 85 lei.

În plus, cu ocazia Crăciunului va fi acordat un „tichet cadou” în valoare de minim 150 lei pentru fiecare copil minor al fiecărui angajat, respectiv pentru femeile angajate ale companiei cu ocazia zilei de 8 martie.

În același timp, urmează să fie majorată de la 7.000 lei la 8.400 lei compensația suportată de STB în cazul accidentelor de muncă urmate de invaliditate sau pensionări temporare.

Un protest ilegal a paralizat Capitala

Circulația autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor, aparținând STB, a fost suspendată în luna ianuarie, timp de cinci zile, ca urmare a unui protest, în spatele căruia s-a aflat sindicatul reprezentativ, condus de Vasile Petrariu, consilier general PSD la vremea respectivă. În loc să se așeze la masa de discuții cu conducerea companiei pentru a obține eventuale beneficii pentru angajați, sindicaliștii au refuzat orice dialog, cerând întâi demiterea directorului general, Adrian Criț, alimentând astfel ipoteza unui protest regizat politic.

Deși, încă din prima zi, Tribunalul București a suspendat acțiunea, iar în ce de-a doua a stabilit că aceasta este ilegală și toți angajații trebuie să își reia lucrul, unii dintre aceștia au refuzat, presându-i totodată și pe alți colegi să îi urmeze.

Au urmat zile grele pentru bucureștenii care doreau să ajungă la serviciu, școală sau în alte locuri, în condițiile în care temperatura de afară nu era deloc prielnică promenadei. În final, după ce și PSD, partidul acuzat de unii cetățeni că ar fi girat mișcarea, le-a solicitat sindicaliștilor să reia activitatea, protestul s-a încheiat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW