Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


EXCLUSIV Primăria condusă de Daniel Florea a cumpărat 50.000 de măști la suprapreț

By Vîrban Robert , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , , , ,

În timp de liderii Partidului Social Democrat utilizează o retorică agresivă cu privire la achizițiile de echipamente medicale efectuate de autoritățile publice centrale în perioada stării de urgență, Primăria Sectorului 5, condusă de social-democratul Daniel Florea, a achiziționat, fără licitație, 50.000 de măști de protecție cu suma de 225.000 de lei. Altfel spus, Florea a plătit din bani publici 4,5 lei/buc., în vreme ce prețurile practicate în piață de comercianți erau de sub de 3 lei/buc.

Pe data de 9 iunie, primăria condusă de Daniel Florea a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții publice o notificare de atribuirea la cumpărare directă pentru „Furnizarea de 50.000 buc. Maști de Protectie 3 pliuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 care determină boala COVID-19”. Tot de aici aflăm că măștile au fost achiziționate pe 2 aprilie, în plină stare de urgență, cu AC Pear Trading SRL pentru suma de 225.000.

Cu cât se vindeau măștile chirurgicale în luna aprilie

Cu toate că măștile de protecție sanitară reprezentau o resursă destul de prețioasă în perioada stării de urgență, fapt ce a generat o creștere exponențială a prețurilor, unii comercianții au practicau tarife mult mai mici decât cele plătite de Daniel Florea firmei AC Pear Trading SRL. De pildă, Emag a practicat un tarif, la începutul lunii aprilie, pentru o cutie de 50 de măști de 147 lei, ceea ce înseamnă un preț de 2,94 lei/buc. De asemenea, Altex a comercializat același produs pentru suma de 150 lei, recte 3 lei/buc.

AC PEARL TRADING SRL, firma de la care Primăria Sectorului 5 a cumpărat cele 50.000 de măști chirurgicale, a fost înființată în 2016 și este deținută de Valeria Dobrescu, care este și administrator. Societatea nu avea niciun fel de legătură cu domeniul sanitar înainte de debutul pandemiei, codul CAEN fiind pentru „comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet”. Potrivit informațiilor publicate pe portalul Bestjobs, AC PEARL TRADING se ocupă de construcție canalizare edilitară; asfaltări, construcții de rețele de telecomunicații și instalare echipamente de telecomunicații.

Apelat de Main News, primarul Daniel Florea nu a răspuns pentru a oferi lămuriri cu privire această chestiune.

CITEȘTE ȘI: Sumă exorbitantă cheltuită de Primăria Sectorului 5 pentru cuburi luminoase cu inițialele primarului

CITEȘTE ȘI: Primăria Sector 5, acord de aproape un miliard de lei cu o firmă din Turcia pentru întreținerea spațiilor verzi

CITEȘTE ȘI: Primarul Sectorului 5 vrea să cumpere 30.000 de telefoane și 3.000 de tablete

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW