Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Întârzieri la livrarea trenurilor de metrou pentru Magistrala din Drumul Taberei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 decembrie 2022 Etichete: , ,

Cetățenii vor mai avea de așteptat până să se bucure de noi trenuri de metrou. Compania Alstom, cea care ar fi trebui să înceapă din această lună livrarea celor 13 trenuri Metropolis pentru Magistrala 5 Drumul Taberei, a informat că nu va putea respecta graficul inițial, potrivit unui răspuns transmis de Metrorex la solicitarea Mainnews.ro. 

Metrorex a încheiat, în decembrie 2020, cu subsidiara românească a gigantului francez Alstom, un contract, în valoare de 103,2 milioane euro, pentru achiziția a 13 trenuri de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei. Conform graficului stabilit, primul dintre acestea ar fi trebuit livrat în termen de 2 ani, iar întregul lot în maxim 3 ani și 6 luni.

Întârzieri la livrarea trenurilor

Cu toate acestea, potrivit Metrorex, Alstom a transmis că nu se va putea ține de termenele inițiale. Compania invocă restricțiile impuse în perioada pandemiei COVID-19, criza semiconductorilor și războiul din Ucraina.

„Conform graficului inițial, primul tren de metrou din cele 13 trenuri comandate urma să fie livrat în al doilea semestru al anului 2022. Compania ALSTOM a înștiințat METROREX faptul că livrarea suferă întârzieri, motivând impunerile COVID-19, criza semiconductorilor și războiul din Ucraina. Alstom va transmite un nou grafic de livrare pentru aprobarea Metrorex, însoțit de analiza detaliată a întârzierilor înregistrate”, au transmis reprezentanții Metrorex la solicitarea Mainnews.ro.

Potrivit informațiilor Mainnews.ro, primul dintre cele 13 trenuri comandate de Metrorex ar urma să fie livrat în primăvara-vara anului viitor.

În prezent pe Magistrala 5 Drumul Taberei circulă rame Bombardier luate de pe magistrale 1 și 3, astfel încât intervalul de succedare este în cel mai bun caz de 6 minute.

După sosirea noilor trenuri, sistemul de automatizare și siguranță a traficului, montat tot de Alstom, va putea funcționa la capacitatea de proiectare, astfel încât intervalul se succedare va putea scădea până la 90 secunde.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW