Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Dosar penal după un incident deosebit de grav de la metrou: Mecanic cu alcoolemie uriașă, prins pentru că trenul nu pleca din stație

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 3 decembrie 2020 Etichete: ,

Un mecanic de metrou a fost depistat cu o alcoolemie de 1,4 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totul s-a întâmplat după ce călătorii au observat că trenul nu mai pleacă din stație, potrivit surselor Main News. 

UPDATE – Reacția Poliției Capitalei

„La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 16:30 polițiști ai Serviciului de Poliție Metrou din cadrul Poliției Capitalei în timp ce se aflau în stația de metrou Dristor 2 s-au sesizat din oficiu și au declanșat verificări după ce un tren staționa prea mult pe peron, iar în rândul călătorilor s-a creat o stare de neliniște.

Din verificări a reieșit faptul că mecanicul care manipula trenul respectiv ar fi sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului a sosit în sprijin și un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutiere care l-a testat cu aparatul etilotest pe mecanic, rezultatul fiind o alcoolemie de 1.46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transport Public – Serviciul de Poliție Metrou sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis Poliția Capitalei.

UPDATE – Reacția Metrorex

Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la incidentul în care a fost implicat un mecanic de tren, vă informăm că sunt în curs de efectuare verificările procedurale prevăzute în astfel de situații. Acestea presupun cercetarea în funcție de circumstanțe conform prevederilor legale și aplicarea de sancțiuni conform Statutului disciplinar, al Regulamentului Intern și legislației incidente. Mai multe informații putem furniza numai după finalizarea verificărilor care în acest moment sunt în desfășurare, neputându-ne antepronunța asupra rezultatului”, a transmis Metrorex.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Incidentul a avut loc în 2 decembrie, în jurul orei 16:30. Mai mulți călători ar fi sesizat că metroul stă prea mult în stația Dristor 2.

Mai multe persoane au devenit agitate. Ulterior s-a aflat că mecanicul ar fi consumat alcool.

Sursele Main News spun că, la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o alcoolemie de 1,4 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a deschis un dosar penal.

Foto: Facebook/Metrorex

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/exclusiv-dosar-penal-dupa-un-incident-deosebit-de-grav-de-la-metrou-mecanic-cu-alcoolemie-uriasa-prins-pentru-ca-trenul-nu-pleca-din-statie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/exclusiv-dosar-penal-dupa-un-incident-deosebit-de-grav-de-la-metrou-mecanic-cu-alcoolemie-uriasa-prins-pentru-ca-trenul-nu-pleca-din-statie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/exclusiv-dosar-penal-dupa-un-incident-deosebit-de-grav-de-la-metrou-mecanic-cu-alcoolemie-uriasa-prins-pentru-ca-trenul-nu-pleca-din-statie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW