Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


EXCLUSIV Decizie CAB: Un jurist al CNAIR revine în funcție la trei ani după ce a fost demis. Îndepărtarea din funcție, după ce a criticat compania și Ministerul Transporturilor pe Facebook

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 decembrie 2020

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a pierdut definitiv procesul intentat de Alin Goga, un jurist în cadrul companiei care a fost dat afară în anul 2017, pentru că ar fi postat pe Facebook mai multe mesaje critice la adresa CNAIR și Ministerului Transporturilor. 

Luni, Curtea de Apel București a respins apelul formulat de CNAIR, după ce Tribunalul București a obligat compania să îl reintegreze pe Alin Goga în funcția pe care o deținea înainte să fie dat afară.

Respinge, ca nefondat, apelul. Obligă pe apelanta-pârâtă la plata către reclamant a sumei de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în onorariu avocaţial”, este decizia Curții de Apel București.

În luna mai, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză juristului și a obligat CNAIR să îi plătească daune egale cu salariile indexate de care Alin Goga ar fi beneficiat de la data concedierii și până la data reintegrării efective. Decizia Tribunalului a fost executorie.

Admite acţiunea. Anulează Decizia nr. 105/18.01.2019 emisa de parata. Obligă pârâta să reintegreze pe membrul de sindicat, Goga Alin Mihaita, în funcţia deţinută anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către membrul de sindicat Goga Alin Mihaita a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii si pana la data reintegrării efective. Obliga parata la plata către reclamanta a sumei de 3000 lei reprezentând cheltuieli de judecata, onorariu avocat. Executorie, provizoriu de drept”, potrivit Tribunalului București.

Alin Goga a fost concediat în 2017, după ce ar fi postat mai multe mesaje critice la adresa CNAIR și a Ministerului Transporturilor pe o pagină de Facebook ce purta denumirea companiei, fără a reprezenta, însă, CNAIR, în mod oficial.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW