Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Augustin Lazăr, după decizia CEDO privind revocarea lui Kovesi: Jurisprudența Curții, ignorată de cei interesați să revoce urgent magistrații demni și independenți

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 5 mai 2020 Etichete: , , ,

Augustin Lazăr, procuror general al României în perioada în care Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, susține că decizia CEDO prin care i s-a dat câștig de cauză actualului procuror șef al Parchetului European era previzibilă.

Fostul procuror general al României spune că jurisprudența CEDO în astfel de cazuri a fost ignorată de cei interesați să îndepărteze magistrații independenți din funcții de conducere .

„Este o decizie a cărei soluție era clar previzibilă din jurisprudența anterioara a CEDO. Eu am citat frecvent această jurisprudență în declarațiile publice date în timpul mandatului. Spre exemplu decizia Baka c/a Ungariei spune că magistrații cu funcții de conducere au nu numai dreptul de a-și expune public punctul de vedere privind reforma sistemului judiciar, dar au chiar obigația de a o face. Această jurisprudență era binecunoscută, dar a fost total ignorată de cei interesați să revoce urgent magistrații care-și exercitau cu demnitate și independență funcțiile de conducere„, a declarat Augustin Lazăr, în exclusivitate pentru mainnews.ro.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW