Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


ALPAB încheie contractul pentru reabilitarea malurilor Lacului Herăstrău. Când vor fi finalizate lucrările UPDATE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 iunie 2023

UPDATE Viceprimarul general al Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat miercuri, 7 iunie, într-o postare pe Facebook, semnarea contractului pentru reabilitarea malurilor Lacului Herăstrău.

Potrivit acestuia, valoarea contractului este de 45,68 milioane lei fără TVA, iar termenul de derulare al contractului este de 12 luni.

Știrea inițială

Înfățișarea Parcului Herăstrău „Regele Mihai” s-ar putea schimba radical. Administrația Lacuri Parcuri și Agrement din cadrul Primăriei Capitalei a finalizat licitația și urmează în zilele următoare să încheie cu Asocierea Dimar – Consitrans contractul pentru consolidarea malurilor Lacurilor Herăstrău, a anunțat directorul general al ALPAB, Corina Bega, într-o declarație acordată Mainnews.ro.

Parcul Herăstrău se află în prezent într-o stare deplorabilă. Cele mai mai probleme sunt legate de aleile din jurul lacului, crăpate din cauza faptului că apărările malurilor se află într-o stare precară.

Protecțiile malurilor au suferit degradări majore din cauza multitudinii factorilor ce au avut efect nefavorabil asupra stabilității și rezistentei acestora, cum ar fi: ciclurile de secare si umplere a lacurilor infiltrațiile din lac în malurile acestuia ce au antrenat particulele fine printre rosturile plăcilor de beton, arborii ce au crescut în imediata vecinătate a malurilor, vechimea elementelor de susținere de aproximativ 60 ani.

Lucrările ar putea fi gata în 2024

Practic, până să intervină la repararea aleilor, Primăria Capitalei este obligată să intervină pentru consolidarea malurilor. Licitația lansată în acest sens de ALPAB a fost finalizată, Asocierea Dimar – Consitrans fiind declarată câștigătoare. Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, directorul general al ALPAB, Corina Bega, a explicat că în zilele următoare va fi încheiat și contractul, care are ca termene 45 zile pentru proiectare, respectiv 12 luni pentru execuția lucrărilor.

„Suntem pe punctul de semna contractul, probabil până vineri vom finaliza. Câștigătorii au termen 45 zile pentru proiectare, după care se predă proiectul, se aprobă de către noi, iar apoi se intră în faza de execuție. (…) În contract sunt prevăzute 12 luni pentru execuția lucrărilor, vom vedea cum sunt condițiile meteorologice și dacă va fi nevoie să prelungim sau să sistăm contractul. Depinde și de sumele de la buget care ni se vor aloca”, a declarat Corina Bega pentru Mainnews.ro.

Întrebată dacă va fi nevoie de golirea lacului, Corina Bega a explicat că va fi necesară doar reducerea nivelului apei.

„Nu se va goli lacul, posibil să fie nevoie de reducerea nivelului apei. Se lucrează cu utilaje amfibii”, a explicat directorul ALPAB.

Prin urmare, dacă constructorul va respectat înțelegerea, malurile Lacului Herăstrău ar trebui să fie consolidate în vara anului viitor. Contractul este estimat la 51,1 milioane lei fără TVA.

Sursa foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW