Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Evenimentele private, principala sursă de infectare cu noul coronavirus / Premierul: Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri, dar trebuie să punem degetul pe rană

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban susține că evenimentele private ar fi principala sursă de infectare cu noul coronavirus, potrivit unei analize a Guvernului. Premierul a precizat că, după alegerile locale, au fost petreceri spontane în 3.300 de localități, unde participanții nu au respectat normele de protecție sanitară.

Ludovic Orban susține că evenimentele private au fost interzise după ce Guvernul a constatat că acestea stau la baza creșterii numărului de cazuri.

Această creştere a numărului de cazuri este o creştere care afectează întreaga Uniune Europeană. (…) Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor, de reluare a unor activităţi. În analiza efectuată, drept cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private”, a declarat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Premierul și-a cerut scuze celor față de cei care aveau planificate nunți sau botezuri în această perioadă.

Am luat decizia pe o perioadă de 30 de zile, din 15 octombrie până pe data de 14 noiembrie să nu mai permitem… Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri. Pe de altă parte trebuie să punem degetul pe rană” a adăugat premierul.

Acesta a menționat că, după alegerile locale, în 3.300 de localități au fost „petreceri spontane” în care ar fi participat zeci și sute de oameni ce nu au respectat măsurile de protecție sanitară.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW