Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Evenimentele din București vor fi anulate. Ultimele decizii luate de primarul Capitalei: Propunem închiderea școlilor și grădinițelor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 9 martie 2020 Etichete: , ,

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat, luni, Comandamentul de urgență al Primăriei Capitalei, în contextul înregistrării a primelor cazuri de coronavirus din București. Edilul a anunțat mai multe măsuri severe pentru prevenirea răspândirii infecției cu Covid-19.

„Am auzit foarte multe dezbateri în spațiul public. Unii sunt pentru măsuri mai severe, alții pentru măsuri mai relaxate. Mai bine prevenim decât să ajungem. Fac apel să țină cont de toate recomadările făcute de la nivel guvernamental. Având în vederea cazurilor de coronavirus din București și că avem deja opt persoane în carantină și că sunt 870 de persoane izolate, și că în această perioadă vin foarte mulți români din Italia și ținând cont te recomandări, anunț următoarele:

Suspendarea activităților celor 14 teatre din subordinea Primăriei până la 31 martie. Actorii și regizorii vor fi plătiți și vor putea face repetiții(…)

Suspendarea concertelor, evenimentelor cultural, sportiv de către Opera Comica pentru Copii, Compania Sportul pentru Totți, Creart, Proedus, Muzeul Municipiului București și alte instituții și firme ale Primăriei București

(…)Meciurile CSM se vor desfășura fără spectatori(…)Vor fi luate măsuri de dezinfectare în mijloacele de transport ale STB(…)

Măsuri sporite în cele 19 spitale administrate de Primăria București.(…) Voi merge până la demiterea managerilor de spitale care nu respectă recomandărie şi deciziile.(…)DGASMB va lua toate măsurile pentru protejarea persoanelor fără adăpost”, a anunțat primarul Capitalei.

Gabriela Firea propune ca măsură de prevenție și închiderea școlilor și grădinițelor din București.

„Putem să nu închidem școlile și grădinițele și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Sau putem să închidem școlile și să fim preventiv și responsabili(….)Am vazut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe raza municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite aceasta rugăminte. Aceasta este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nici o critică(…)„, a spus Gabriela Firea.

Gabriel Mutu, primarul sectorului șase al Capitalei, spune că și el consideră ca ar trebui suspendate cursurile în școlile din București.

„Cred că elementul cheie în toată această perioadă este prevenția(…)La nivelul municipiului s-au luat măsuri încă de la primul caz din China. Având în vedere că avem aceste două cazuri confirmate în București. Sper să nu se confirme cazul din Politehnica. Lansez rugămintea ca în următoarele două săptămâni să se suspende cursurile din școli. Toți agenții economici cu spații mari cu peste 200 mp să facă în primă fază dezinfecție. Sper ca aceste măsuri să contribuie la ținerea sub control a acestui virus”, a spus Gabriel Mutu.  

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *