Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Evenimentele cu mai mult de 100 de participanți vor fi restricționate / Decalarea programului instituțiilor publice, obligatorie / Ultimele măsuri anunțate de Raed Arafat în contextul crizei cronavirusului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 martie 2020 Etichete: , ,

Șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru anunță ultimele măsuri impuse în criza provocată de răspândirea coronavirusului.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: „Supendarea temporară pentru șase luni a distribuției medicamentele și dispozitivelor medicale și materialelor sanitare esențiale pentru prevenția Covid-19 în afara României. Lista va fi stabilită de Ministerul Sănătății(…)

Recomandarea decalării de către firmele private cu peste 99 de angajați a programului de lucru pentru  personalul care se deplasează cu transportul în comun Recomandarea se aplică în municipiul București și în municipiile reședință de județ, de mâine, 12 martie, până la 31 martie. Recomandarea prevede ca programul de începere să fie stabilit în trei intervale orare: ora 8, 9, 10. Plecarea să fie și ea decalată în trei perioadă. Asta ajută la reducerea aglomerării

Pentru instituțiile publice decalarea programului este obligatorie. În aceleași condiții menționate. În perioada 12-31 martie.  

Restricționarea acitivităților culturale, artistice, sportive, religioase și de divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie. Tatre, săli de cinema, orice activitate care se desfășoară în spațiu închis. Până în 100 de persoane e ok, peste nu. Dacă sunt activități care se pot desfășoare în aer liber, ca la biserică, unde nu trebuie să intre toată lumea, acest lucru se poate face.(…)

Sistarea activității cu public pentru muzee, până la data de 31 martie.(…)

Recomandarea suspendării activității didactice din învățământul superior până la 31 martie, dar și utilizarea unor alternative didactice. S-a ridicat problema căminelor. Asta rămâne la latitudinea universităților.

La nevoie, structurile de poliție și jandarmerie asigură măsurile de ordine publică, inclusiv fluidizarea traficului(…)”.

 

 

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW