Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Eveniment de comemorare a represiunii din 10 august, organizat duminică în Piața Victoriei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 august 2020 Etichete: ,

Duminică, 9 august, cu începere de la 19:30, în Piața Victoriei din Capitală se va desfășura un eveniment de comemorare a represiunii violente a manifestanților din 10 august 2018. Evenimentul este organizat de mai multe organizații civice, care dau asigurări că nu vor fi încălcate normele din starea de alertă.

„Trăim o criză sanitară majoră în care trebuie să avem grijă de noi și de ceilalți. Societatea are nevoie de responsabilitate din partea politicienilor și sistemului de justiție dar și din partea fiecărui cetățean. De aceea, trebuie să sancționăm încercările de mușamalizare a evenimentelor din august 2018 fiind totodată și responsabili din punct de vedere al riscului epidemiologic
Ne vedem duminică, 9 august, de la ora 19:30 în Piața Victoriei pentru că acolo trebuie să spunem ce simțim, trebuie să arătăm ce cerem,” se arată pe pagina evenimentului.

Organizatorii susțin că va fi delimitată o zonă specială în alveola centrală a Pieței Victoriei, „un spațiu al libertății de exprimare unde fiecare participant va putea veni și scrie pe asfalt ceea ce a simțit atunci, își va putea lăsa numele scris acolo unde atât de mulți dintre noi am fost agresați atât de nedrept.”

Potrivit sursei citate, accesul în alveola centrală se va face pe fluxuri distincte de intrare și ieșire, se va purta mască, va fi păstrată distanța. De asemenea, măști și cretă vor fi oferite gratuit participanților la punctul de acces.

Evenimentul este organizat de: #ActivAG Pitesti, Aradul Civic, Brașovul Civic, Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Freedom House România, Geeks for Democracy, Inițiativa România, Inițiativa Timișoara, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Oradea Civica 2017, Reset, Rezistența, Rezist Milano, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Umbrela anticorupție Cluj, VeDem Just Voci pentru Democrație, Voluntari în Europa, cu sprijinul lui Sandu Matei.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW