Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Evaluarea Națională: Absolvenții de gimnaziu susțin, miercuri, proba la Matematică/ Când vor fi afișate rezultatele finale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 iunie 2020 Etichete: , ,

Elevii de clasa a VIII-a susțin, miercuri, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Cum se desfășoară Evaluarea Națională, în contextul pandemiei

Atât elevii care vor susține începând de luni Evaluarea Națională, cât și profesorii supraveghetori, vor trebui să poarte măști de protecție pe toată durata examenului. Aceștia vor primi o mască de protecție la intrarea în centrul de examen și una la ieșire. La intrare va fi efectuat un triaj epidemiologic, iar elevii cărora nu li se va permite accesul din cauză că prezintă simptome specifice COVID-19, vor putea susține Evaluarea Națională într-o sesiune specială, începând cu 29 iunie, a explicat Ministerul Educației.

 • Accesul în unitatea de învățământ se realizează până la ora 8.30.
 • Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 09:00.
 • Accesul în unitatea de învățământ trebuie organizat astfel încât să fie asigurați minimum 4 m2 pentru fiecare persoană și să existe o distanță minimă de 2 m între oricare 2 persoane.
 • Nu este permis accesul persoanelor cu o temperatură corporală care depășește 37,3 C.
 • Se asigură dezinfectarea suprafețelor și distanțarea fizică pe toată durata examenului.
 • Parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică
 • La intrarea în unitatea de învățământ sunt asigurate materiale și echipamente de protecție: covorașe dezinfectante, măști, substanțe dezinfectante pentru mâini.
 • Fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și câte o mască la plecare.
 • La intrarea în școală fiecare persoană se dezinfectează pe mâini.
 • Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.
 • În unitatea de învățământ toate persoanele vor purta mască de protecție!

Cum se va realiza triajul epidemiologic

Potrivit Ministerului Educației, accesul în incita centrelor de examen va fi permis doar după efectuarea triajului epidemiologic. Acesta constă în măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, activitate care se va realiza la umbră. Dacă temperatura corporală depășește 37,3 grade C va fi repetă măsurarea temperaturii de trei ori succesiv, la un interval de timp de 2-5 minute. Totodată, vor fi observate clinic simptomele respiratorii de tipul tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată. În eventualitatea în care elevilor nu li se va permite accesul în urma triajului epidemiologic, aceștia vor putea susține examenul, începând cu 29 iunie, într-o sesiune specială.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW