Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Evaluarea miniştrilor din Cabinetul Ciucă, amânată până la finalul lunii iunie

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 mai 2022

Evaluarea miniștrilor din Guvernul Ciucă a fost amânată pentru sfârșitul lunii iunie, a anunțat premierul la debutul ședinței Executivului de miercuri, 25 mai. Precizarea a fost făcută în contextul în care astăzi se împlinesc 6 luni de când Cabinetul Ciucă a început guvernarea.

Șeful Executivului a menționat că, momentan, sunt finalizate jaloanele şi ţintele asumate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru trimestrul al doilea.

„Astăzi se împlinesc şase luni de când am preluat guvernarea. Este un prilej să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanţ astăzi, pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârşitul lunii iunie, din motive şi argumente cât se poate de obiective. Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor şi ţintelor asumate pentru trimestrul al doilea și, practic, primul semestru al acestui an.

Am convenit, la nivelul coaliţiei, ca procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele șase luni de guvernare, să fie prelungit până la sfârșitul lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să își îndeplinească obiectivele asumate exact așa cum sunt ele prevăzute în documentele formale”, a declarat prim-ministrul.

El a făcut apel la membrii Guvernului să acorde „atenția cuvenită”, întrucât sunt în curs de derulare demersuri prin care, până la sfârșitul acestei luni, va putea fi înaintată prima cerere de finanțare.

„Practic, săptămâna viitoare, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va transmite cererea către Bruxelles. Asta pe de-o parte. De cealaltă parte, până la sfârșitul lunii iunie, avem obligația să finalizăm cele 58 de apeluri din cele 69. Ca atare, este foarte important și, de aceea, am amânat această evaluare pentru finele lunii iunie, pentru că evaluarea va depinde de îndeplinirea acestui obiectiv de finalizare a celor 58 de apeluri.

Este foarte important să transmitem mesajul de concentrare a întregii activități a guvernului pe realizarea și finalizarea întregului cadru procedural și a mecanismelor necesare, astfel încât să putem să accesăm fondurile alocate de către Uniunea Europeană, atât prin Cadrul financiar multianual, cât și prin PNRR. Sunt așteptări ale Guvernului, sunt așteptări ale autorităților locale. Este foarte important ca toate aceste posibilități de finanțare să se concretizeze în proiecte prin care să realizăm reformele asumate și investițiile așteptate”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW