Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Evaluare Națională 2020. Peste 170.000 de elevi susțin luni proba la Limba și literatura română

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 iunie 2020 Etichete: , ,

Luni începe Evaluarea Națională 2020 cu proba de limba și literatura română. În elaborarea subiectelor nu este inclusă și materia din semestru al doilea, din cauza pandemiei de coronavirus. La prima sesiune a examenului s-au înscris 172.482 de elevi care au absolvit clasa VIII-a, iar pentru elevii care au temperatură și nu pot participa la această probă, se va organiza o sesiune specială.

Elevii vor fi primiți în sălile de examen până la ora 8:30, subiectele vor fi deschise la ora 9:00, moment din care aceștia au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele.

Atât elevii care vor susține începând de luni Evaluarea Națională, cât și profesorii supraveghetori, vor trebui să poarte măști de protecție pe toată durata examenului. Aceștia vor primi o mască de protecție la intrarea în centrul de examen și una la ieșire. La intrare va fi efectuat un triaj epidemiologic, iar elevii cărora nu li se va permite accesul din cauză că prezintă simptome specifice COVID-19, vor putea susține Evaluarea Națională într-o sesiune specială, începând cu 29 iunie, a explicat Ministerul Educației.

  • Accesul în unitatea de învățământ se realizează până la ora 8.30.
  • Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 09:00.
  • Accesul în unitatea de învățământ trebuie organizat astfel încât să fie asigurați minimum 4 m2 pentru fiecare persoană și să existe o distanță minimă de 2 m între oricare 2 persoane.
  • Nu este permis accesul persoanelor cu o temperatură corporală care depășește 37,3 C.
  • Se asigură dezinfectarea suprafețelor și distanțarea fizică pe toată durata examenului.
  • Parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitate se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică
  • La intrarea în unitatea de învățământ sunt asigurate materiale și echipamente de protecție: covorașe dezinfectante, măști, substanțe dezinfectante pentru mâini.
  • Fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și câte o mască la plecare.
  • La intrarea în școală fiecare persoană se dezinfectează pe mâini.
  • Intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare sunt semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat.
  • În unitatea de învățământ toate persoanele vor purta mască de protecție!

Cum se va realiza triajul epidemiologic

Potrivit Ministerului Educației, accesul în incita centrelor de examen va fi permis doar după efectuarea triajului epidemiologic. Acesta constă în măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, activitate care se va realiza la umbră. Dacă temperatura corporală depășește 37,3 grade C va fi repetă măsurarea temperaturii de trei ori succesiv, la un interval de timp de 2-5 minute. Totodată, vor fi observate clinic simptomele respiratorii de tipul tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată. În eventualitatea în care elevilor nu li se va permite accesul în urma triajului epidemiologic, aceștia vor putea susține examenul, începând cu 29 iunie, într-o sesiune specială.

Informații complete privind Evaluarea Națională

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW