Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Evaluare Națională 2019. Liviu Pop îi cere Ecaterinei Andronescu să facă anchetă

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2019 Etichete: , ,

Fostul ministru al Educației, senatorul PSD Liviu Pop, îi atrage atenția Ecaterinei Andronescu că în ultimii ani numărul elevilor care au ajuns în clasa a VIII a a scăzut drastic, solicitând cercetări detaliate în acest caz.

„Cei care susțin acum evaluarea națională au fost clasa a VI-a în 2016-2017. Atunci numărul lor era de 180.032 elevi. Anul acesta suntem anunțați că 154.956 vor susține astăzi prima probă a evaluării naționale. Ce s-a întâmplat cu restul de 25.076 elevi? Unde sunt? Să fie cei înscriși în fals?
În procente înseamnă 13,92% din promoția care astăzi susțin evaluarea națională. Poate o parte dintre ei sunt corigenți, dar 25.000 e un număr foarte mare și suntem obligați să identificăm cauzele pentru ca pe viitor să nu mai avem astfel de situații.

Sper ca Ministerul Educației Naționale să se auto-sesizeze și să facă o cercetare detaliată, iar apoi să iasă cu concluziile acestei cercetări. Este impardonabil să “dispară” atât de mulți copii în doi ani de zile”, a scris Liviu Pop pe Facebook.

Marți are loc primul examen din cadrul Evaluării Naționale, la limba și literatura română. Proba a doua, la Matematică, se va desfășura pe 20 iunie, iar pe 21 iunie va avea lor examenul la Limba și literatura maternă, pentru elevii care aparțin minorității naționale. Rezultatele finale se vor afișa pe data de 29 iunie.

Potrivit cifrelor oficiale ale Ministerului Educației Naționale, pentru susținerea Evaluării Naționale 2019 s-au înscris 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-A.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW