Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Evaluare digitalizată a lucrărilor, la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Probele scrise încep miercuri

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 14 august 2023 Etichete: , ,

Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor odată cu sesiunea august – septembrie 2023 a examenului naţional de Bacalaureat, ale cărui probe scrise încep miercuri, 16 august. Astfel, vor fi instalate scanere în fiecare centru de examen. Oficialii de la Educație au anunțat că au transmis ghidurile pentru evaluarea digitalizată tuturor profesorilor implicați în corectarea lucrărilor. 

„Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite şi instalate în fiecare centru de examen. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârşitul probei scrise, în prezenţa candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenţi. Secretizarea lucrării se face automat în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidaţi/profesorii asistenţi. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat şi aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflaţi în alt judeţ decât judeţul din care provin candidaţii”, a transmis Ministerul Educației.

Peste 30 000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de Bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2023, prima sesiune în care evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise este generalizată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii