Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut ca România să fie primită în Schengen: De ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii?

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 18 iunie 2020 Etichete: , , ,

Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut, în plenul Parlamentului European, intrarea României în Spațiul Schengen. Conform liderului delegației eurodeputaților români din grupul PPE se întreabă „de ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii”.

“Primirea României în spațiul Schengen nu este un moft. Constat cu tristețe că aproape singura legătură a României cu spațiul Schengen este că furnizează muncitori sezonieri. Ei nu beneficiază de standardul de sănătate și siguranță din statul membru unde muncesc, dar asta vom dezbate imediat. Este inadmisibilă blocarea intrării României în spațiul Schengen, deși îndeplinește criteriile tehnice de aderare încă din 2011. Totuși, este ținută la ușă deși este un furnizor de euro-optimism. Dezbatem astăzi despre un spațiu Schengen funcțional, dar refuzăm să îl consolidăm, iar asta pentru că state ca Olanda, în frunte cu premierul ei, se opun nejustificat de ani de zile intrării României în spațiul Schengen. Apropo, îl invit pe domnul Mark Rutte să verifice portul Rotterdam pe traficul de țigări și evaziunea fiscală. România are un președinte și un guvern PPE, pro-europene și susținătoare în forță ale statului de drept. Mă întreb: de ce sunt sunt pedepsiți în continuare românii, deși sunt cei mai pro-europeni din Uniunea Europeană?”, a susținut Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European, potrivit Calea Europeană.

În contextul discuțiilor pentru redeschiderea frontierelor europene, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a propus ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen.

sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW