Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Europarlamentarul maltez Roberta Metsola a preluat șefia interimară a Parlamentului European

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 ianuarie 2022

Roberta Metsola a preluat temporar șefia Parlamentului European (PE), după moartea fostului președinte David Sassoli, relatează Times of Malta. Europarlamentarul maltez are cele mai mari șanse să fie ales președinte al PE în scrutinul intern de săptămâna viitoare. 

Europarlamentarul din grupul PPE ocupa, din anul 2020, funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

Totodată, Metsola este și propunerea PPE la alegerile interne de săptămâna viitoare, când europarlamentarii se vor întruni pentru a-și alege președintele pentru a doua jumătate a legislaturii 2019-2024.

Europarlamentarul maltez are cele mai mari șanse să câștige, după ce David Sassoli a anunțat în luna decembrie că grupul social-democraților nu va veni cu nicio nominalizare pentru funcția de președinte al Parlamentului.

Europa a pierdut un lider, eu am pierdut un prieten, democrația a pierdut un campion. David Sassoli și-a dedicat viața pentru o lume mai bună și mai corectă”, a fost mesajul Robertei Metsola, după ce a aflat de moartea lui David Sassoli.

Dacă va câștiga alegerile din 17 ianuarie, Metsola va deveni prima femeie aleasă în funcția de președinte al Parlamentului European în ultimii 20 de ani.

Roberta Metsola este un avocat specializat în drept european și este europarlamentar din partea Partidului Naționalist din Malta încă din anul 2013.

Sursă foto: Roberta Metsola / Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW