Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Europarlamentar, discuții cu oficialii spanioli despre aderarea României la Schengen: Există premisele unui rezultat pozitiv

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 martie 2023 Etichete: , , ,

Europarlamentarul român Victor Negrescu a transmis joi, 2 martie, că a discutat cu mai mulți oficiali spanioli despre includerea aderării României la Spațiul Schengen pe ordinea de zi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din a doua parte a anului, de când Spania va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Una dintre cele mai importante discuții a fost cu secretarul de stat responsabil de domeniul afacerilor europene și de viitoarea președinție spaniolă la Consiliul UE, Pascual Navarro Ríos, și am primit asigurări că Spania acordă o atenție sporită acestui subiect.

Sunt convins că, dacă în aceste prime luni ale anului reprezentanții României vor fi mai incisivi și profesioniști în abordare, există premisele unui rezultat pozitiv sub președinția spaniolă”, a scris Victor Negrescu, joi, pe Facebook, după întâlnirea cu oficialii spanioli.

Negrescu a mai menționat că premierul Spaniei, Pedro Sanchez, din familia social-democraților europeni, a susținut public aderarea României la Spațiul Schengen.

Am mizat în aceste discuții pe faptul că familia social-democrată europeană a fost singura care a susținut în unanimitate aderarea României la spațiul Schengen și împreună cu conducerea Partidului Social Democrat am decis să continuăm demersurile, chiar dacă subiectul nu este gestionat de miniștrii noștri, pentru că acest obiectiv este central pentru țara noastră”, a mai menționat europarlamentarul.

Totodată, europarlamentarul social-democrat arată că aderarea României la Spațiul Schengen nu a fost inclus pe ordinea de zi la Consiliul JAI din 9-10 martie.

Din informațiile pe care le am, președinția suedeză la Consiliul UE ar plănui un posibil vot în luna iunie, dar pentru acest lucru este nevoie de mai multă coerență și de o acțiune diplomatică mai clară din partea României”, a adăugat Negrescu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW