Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Eugen Tomac a fost ales președintele PMP

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 19 februarie 2022

Eugen Tomac a fost ales președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) la Congresul extraordinar care a avut loc sâmbătă, 19 februarie.

Tomac le-a mulțumit colegilor săi pentru „încrederea acordată din nou”.

„Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată din nou! Înțeleg perfect responsabilitatea uriașă pe care o am în urma votului de astăzi. Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță.

România are nevoie de un partid curat, liber și curajos, care să promoveze valorile creștin-democrate. Un partid care să onoreze înaintașii ce au făurit România, să nu uite jertfa ostașilor noștri, să le păstreze vie amintirea tuturor celor care au murit în chinuri, la ordinul regimurilor totalitare.

Avem nevoie de o țară în care cetățenii să nu mai fie mințiți, iar instituțiile să-și schimbe fundamental modul ineficient de funcționare. Avem nevoie de o Țară în care totul să funcționeze conform regulilor. Un stat este funcțional și eficient atunci când legea este respectată și aplicată, în mod egal, pentru toți cetățenii”, a transmis noul lider al PMP pe contul său de Facebook.

El a subliniat că România are nevoie de măsuri concrete, nu de vorbe goale.

„Noi nu ne vom abandona proiectele: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, reducerea numărului de parlamentari la 300 sau noua lege a sănătății râmân demersuri pe care ni le asumăm și le vom promova în continuare. Dar avem nevoie și de proiecte noi, prin care să digitalizăm România, să reorganizăm administrația publică, să scoatem Educația din starea deplorabilă în care a ajuns din cauza neputinței și a incompetenței. Avem obligația să le oferim copiilor români șanse egale la învățământ de calitate.

Avem șansa să construim o alternativă credibilă, prin puterea propriului exemplu și prin soluții ce aduc bunăstare pentru fiecare cetățean al României. Avem șansa să reîntregim România, așa cum a fost creată acum mai bine de 100 de ani. Iar PMP este singurul partid care are putea de a duce mai departe steagul unirii R. Moldova cu țara-mamă, România”, se mai arată în postare.

Congresul pentru alegerea unui nou președinte al Partidului Mișcarea Populară a putut avea loc astăzi, după ce Tribunalul București a respins cererea fostului lider al partidului, Cristian Diaconescu.

Scindarea PMP

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a trecut printr-o ruptură, după ce o parte a conducerii formațiunii a convocat miercuri, 12 ianuarie, un Colegiu Naţional în care a stabilit un Congres pentru alegerea unei noi conduceri, în luna februarie.

Cristian Diaconescu a precizat atunci că decizia este ilegală și că pagina oficială de Facebook a partidului este „compromisă”.

Ulterior, Diaconescu a anunțat că va reclama în instanță modul în care a fost convocată ședința în care grupul condus de Eugen Tomac, care a mai fost președinte al partidului, a decis să organizeze congresul pentru alegerea unui nou lider.

Toate acestea, după ce PNL a decis în ședința din 11 ianuarie să înceapă negocierile pentru o eventuală fuziune cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Întrebat atunci despre negocierile pentru fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), Ionuț Stroe a precizat că „există un progres evident”.

Ulterior, în aceeași zi, PMP preciza că „PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”. În acest context, Diaconescu l-a acuzat pe Tomac că vrea să bage PMP „în moarte clinică”.

55 de membri ai Partidului Mișcarea Populară, printre care 38 de președinți ale filialelor județene, au transmis duminică, 6 februarie, că îl susțin pe Eugen Tomac pentru a prelua conducerea partidului, în defavoarea lui Cristian Diaconescu.

Diaconescu a acuzat, ulterior, tabăra lui Eugen Tomac că ar fi falsificat moțiunea prin care 38 de lideri de filiale își anunțau susținerea față de fostul lider al partidului, menționând că ar încerca să distrugă imaginea formațiunii politice.

Între semnatari regăsim persoane angajate la partid care devin politicieni prin simpla plasare în pozițiile de aspiranți pentru funcții. La data depunerii moțiunii sunt 12 persoane ( membrii CEN și președinți de organizații) care nu au semnat nici olograf și nici nu au confirmat susținerea moțiunii prin declarații înregistrate deși aceștia se află pe lista atașată și comunicată public în cursul zilei de ieri, ceea ce înseamnă fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale”, a scris acesta luni, 7 februarie, pe Facebook.

Foto: Facebook/ Eugen Tomac

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *