Friday, June 9, 2023
Jurnalism corect


Eugen Teodorovici cere în instanță să fie recunoscut lider executiv al PSD

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 19 august 2020 Etichete: , , ,

Senatorul Eugen Teodorovici a depus la Tribunalul București o cere prin care solicită să fie recunoscut oficial drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților. Fostul ministru de Finanțe este singurul contracandidat al actualului lider interimar PSD, Marcel Ciolacu.

„Am cerut respectarea Legii nr. 14/2003 și a Statutului PSD! Am cerut în repetate rânduri organizarea corectă a alegerilor pentru conducerea PSD! Tăcerea conducerii ilegale a PSD a fost răspunsul pentru toți membrii și susținătorii acestui partid! (…)Astăzi am cerut Tribunalului București să restabilească legalitatea!!, scrie Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

Senatorul PSD își explică gestul motivând că social democrații „nu trebuie să valideze alegerea în mod nestatutar și nedemocratic a președintelui PSD, printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua sau anula șansele altor potențiali candidați!”.

​Postarea lui Teodorovici vine cu doar câteva zile înainte de Congresul PSD în care urmează să fie ales liderul partidului.

„În considerarea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de președinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcție.

Vă solicit să luați act de cele mai sus indicate și de faptul că subsemnatul dețin în mod legal și statutar funcția de președinte executiv al PSD, cu atribuțiile pe care Legea nr. 14/2003 și Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.

Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituțiilor publice având competențe în organizarea și funcționarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorală Permanentă), precum și a terților, pentru asigura corecta respectare a caracterului de informație de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de art. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003”, arată unul din documentele publicate pe Facebook de senatorul PSD.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW