Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în tragedia din Colectiv, după victoria lui Piedone la alegeri: S-a dus unde știa că poate câștiga influență prin manipulări. Aș acuza justiția

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2020 Etichete: , ,

Cristian Popescu Piedone va fi noul primar al Sectorului 5, după ce au fost numărate 94% din voturi. Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, consideră că justiția din România ar trebui trasă la răspundere pentru lipsa de acțiune privind dosarul în care fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat inițial.

Eugen Iancu este de părere că, în cazul candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, justiția ar fi trebuit să-și facă datoria și să se pronunțe în dosarul în care fostul primar al Sectorului 4 a fost, inițial, condamnat.

Ce să zic, nici măcar nu am luat în calcul în vreun moment că va fi reales, din ce îmi amintesc, toate sondajele pe care le-am citit îl dădeau pe Florea sau pe Băcanu. Mă rog, și-a ales bine sectorul, s-a dus clar într-o zona în care știa că poate câștiga influență prin manipulări, prin diverse căi pe care le-a folosit în Sectorul 4 ani de-a rândul. Din păcate, nu l-aș acuza pe Piedone, are tot dreptul să facă ce își dorește. Eu aș acuza justiția, pentru lipsa de acțiune, pentru încetineala cu care s-a mișcat în acești 5 ani, pentru că, dacă justiția și-ar face datoria în România, nu am mai aveam un Piedone sau în Sângeorz-Băi un primar care-și abuza fetița. Eu la asta mă gândesc, mă gândesc la justiție și la educație. Lipsesc amândouă în țara asta”, a declarat Eugen Iancu, pentru mainnews.ro.

Președintele Asociației Colectiv consideră că problemele existente în societate se reflectă în oamenii pe care îi alegem în funcții publice, mai ales în cazul lui Cristian Popescu Piedone.

Știe să vorbească pe limba oamenilor. E o complicitate, nouă tuturor ne place să trăim în ilegalitate, pentru că a respecta legea înseamnă să facem niște eforturi. Până când nu vom introduce legi foarte simple și foarte clare și foarte ferme și nu vom avea oameni care să fie interesați strict de job-ul lor și nu de șpăgi și alte foloase, nu vom îmbunătăți țara. Omul a știut să-și găsească imaginea, a știut să și-o construiască. Ne arată că este un bun manipulator, știe să se promoveze”, a adăugat Eugen Iancu.

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5

După ce exit-poll-ul CURS-Avangarde îi dădea pe cei doi, Cristian Popescu Piedone și Cristian Băcanu, la egalitate, cu 27,3%, candidatul PPU-SL, a reușit să câștige alegerile locale.

Astfel, după ce au fost numărate 89.103 din voturi, adică 94% din total, fostul primar al Sectorului 4 a obținut un scor de 27,25%.

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS, Cristian Băcanu, a obținut 24,84% din voturi.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv. Judecarea apelului a început în septembrie.

Sursă foto: Inquam Photos

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW