Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Este sau nu bun ibuprofenul în tratamentul pentru coronavirus? / Ce efecte poate avea medicamentul asupra bolnavilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ibuprofenul a început să fie testat de către oamenii de știință pentru a se stabili dacă este sau nu bun în utilizarea pentru tratarea pacienților cu Covid-19.

Specialiștii cred că ibuprofenul, care este un antiinflamator calmant pentru dureri, ar putea trata dificultățile de respirație, relatează BBC NEWS.

Avantajul acestui medicament, mai ales în contextul pandemiei, este că prețurile lui sunt destul de mici.

Până acum, studiile făcute pe animale au arătat că sindromul respirator acut, una dintre complicațiile în cazul coronavirusului sever, ar putea fi tratat de ibuprofen.

„Trebuie să facem studiul pentru a arăta că realitatea se potrivește cu așteptările noastre”, a declarat profesorul Mitul Mehta, de la King’s College London, unul din membrii echipei de cercetare.

La începutul pandemiei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat ca persoanele suspecte de coronavirus să nu consume ibuprofen fără recomandarea medicului.

Precizările OMS de la acel moment au venit în contextul în care ministrul Sănătății din Franța a creeat o isterie în spațiul public după ce a afirmat într-un mesaj pe Twitter că utilizarea ibuprofenului ar putea agrava infecția cu coronavirus.

Cum va fi făcut studiul

Studiul se numește Liberat și este făcut de o echipă de cercetare formată din specialiști de la spitalul londonez Guy’s and St Thomas’ și de la King’s College.

În cadrul studiului, jumătate dintre pacienți vor primi ibuprofen, pe lângă tratamentul obișnuit.

De asemenea, se va folosi o formulă specială de ibuprofen, nu tabletele obișnuite pe care oamenii le cumpără din farmacii.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/este-sau-nu-bun-ibuprofenul-in-tratamentul-pentru-coronavirus-ce-efecte-poate-avea-medicamentul-asupra-bolnavilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *