Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Erori de comunicare în cazul deținutului suspect de coronavirus, prezentat la Tribunalul București. Detaliul omis de Penitenciarul Rahova

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 martie 2020 Etichete: , , , ,

ANP transmite că administrația Penitenciarului Rahova a omis să spună Tribunalului București că deținutul care a fost prezentat, joi, în fața instanței, este supravegheat medical din cauza unor suspiciuni pentru existența coronavirusului. 

Mai exact, deținutul a făcut mai multe afirmații contradictorii. Bărbatul susținea că a luat contact cu o persoană care ar fi fost la rândul său contactul unui terț care a fost în Italia.

Penitenciarul Rahova nu a mai considerat că este necesar să informeze Tribunalul București cu privire la aceste suspiciuni.

Joi, după ce ședința din sala de judecată a fost suspendată, deținutul a fost prezentat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, i-au fost recoltate probe, iar rezultatul testului prelevat a fost negativ.

De asemenea, a fost dispusă sesizarea comisiei de disciplină față de personalul care gestionat întreaga situație.

În ciuda rezultatului negativ, deținutul a fost izolat preventiv la Penitenciarul-Spital București-Jilava. De asemenea, au fost făcute verificări pentru depistarea persoanelor care au luat contact cu acesta.

„Măsuri cu caracter preventiv, de tipul monitorizării medicale/izolării, se aplică la nivelul tuturor unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, în spații special destinate, și au scopul de elimina orice risc pentru persoanele custodiate, personalul angajat și vizitatori”, transmite ANP.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *