Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Epidemiolog: Din 23 aprilie s-a constatat o stabilizare a situației pandemiei de Covid-19. Măsurile de relaxare trebuie gândite foarte bine, să nu creăm un val ulterior

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: , ,

Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, susține că cifrele privind evoluția cazurilor de coronavirus în România arată că, în 23 aprilie, situația s-a stabilizat.

Dacă ne uităm pe cifrele raportate până în prezent, din 23 aprilie s-a constatat o stabilizare a situației, creșterea de noi cazuri și decese s-a situat într-un prag convenabil sub 400 de cazuri în medie.

Din punct de vedere epidemiologic, ca dinamică a fenomenului, suntem într-o situație care denotă un control care există.

Să fim optimiști, dar nu absolut încrezători că acest număr de cazuri nu va crește, mai ales în contextul în care măsurile luate se vor relaxa total și rapid.

Sper că evoluția ulterioară va fi cel puțin stabilă. Ne așteptăm la o descreștere a evenimentului.

Legat de măsurile de relaxare a acțiunilor întreprinse, trebuie gândite foarte bine și făcute în mod treptat, etapizat, cu multă înțelepciune, să nu creăm un nou val ulterior”, a explicat Doina Azoicăi, la Digi24.ro.

La rândul său, cercetătorul Mihai Netea, profesor de biologie experimentală la Universitatea Radbound din Nijmegen, a declarat că România a gestionat bine criza și că, față de alte țări cu populația similară, numărul de îmbolnăviri este destul de limitat.

Netea a avertizat însă că, deși situația este momentan sub control, relaxarea nu trebuie făcută dintr-o dată, pentru că, altfel, ne putem aștepta la un nou val de îmbolnăviri.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/epidemiolog-din-23-aprilie-s-a-constatat-o-stabilizare-a-situatiei-pandemiei-de-covid-19-masurile-de-relaxare-trebuie-gandite-foarte-bine-sa-nu-cream-un-val-ulterior/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *