Wednesday, October 20, 2021
Jurnalism corect


Enoriașii dintr-o comună din Maramureș au fost la biserică la slujba din Vinerea Mare / Preotul, amendat cu 20 000 de lei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2020 Etichete: ,

Se pare că nu toată lumea ține cont de regulile impuse în ordonanțele militare. Mai mulți credincioși au participat la slujba din Vinerea Mare la biserica din localitatea Recea, județul Maramureș. 

În total, la slujba din Vinerea Mare din localitatea maramureșeană au participat 31 de persoane.

„Polițiștii maramureșeni care se aflau în misiune și efectuau activități de patrulare pe raza unei localități au constatat că în biserică se oficia o slujbă religioasă, unde au participat mai mulți cetățeni”, transmite prefectura.

Oamenii legii au oprit slujba și l-au amendat pe preotul bisericii cu suma de 20 000 de lei.

„De asemenea, în lăcașul de cult au fost identificate alte 31 de persoane. Polițiștii efectuează verificările necesare pentru a stabili și identifica câte dintre acestea au avut atribuții pentru oficierea slujbei religioase, respectiv pentru Paști (pregătirea pâinii binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă și vin), urmând ca celelalte persoane, care au asistat la acest serviciu, să fie sancționate contravențional”, arată sursa citată.

sursa foto: Insitutia Prefectului Judetul Maramures

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW