Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Emmanuel Macron, către Vladimir Putin: Vreau să punem bazele unei relații bazate pe încredere și stabilitate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 februarie 2022

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a transmis lui Vladimir Putin, în cadrul vizitei efectuate luni, 7 februarie, la Moscova, că speră ca discuțiile dintre cei doi să crească încrederea dintre Occident și Federația Rusă, menționând că își dorește să evite declanșarea unui război în Europa, relatează Reuters.

Sunt în căutarea unui răspuns prin care să evităm declanșarea unii război și să punem bazele unei relații bazate pe încredere, stabilitate și transparență”, i-a transmis Emmanuel Macron lui Vladimir Putin.

Președintele Federației Ruse a precizat că cele două țări împărtășesc aceeași îngrijorare în ceea ce privește viitorul Europei.

Observ cât de mult efort depun reprezentanții Franței și, personal, președintele pentru a rezolva criza de securitate din Europa”, a spus Putin.

Înainte de întâlnirea dintre cei doi, Macron a declarat, pentru ziarul Journal du Dimanche, că obiectivul geopolitic al Rusiei este de a clarifica regulile de coabitare cu NATO și UE.

De obicei sunt un tip optimist, dar nu cred în miracole spontane”, le-a spus Emmanuel Macron reporterilor, la sosirea în Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a precizat, înaintea discuțiilor, că situația este mult prea complexă pentru fi tranșată în cursul unei singure întâlniri.

 Sursă foto: Emmanuel Macron / Twitter

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW