Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Emmanuel Macron a ajuns în România

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2022

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns marți, 14 iunie, în România, la bordul unui Airbus A330-200, care a aterizat pe aerodromul de la baza militară „Mihail Kogălniceanu”. 

Emmanuel Macron a fost întâmpinat de prim-ministrul Nicolae Ciucă. Însoțit de ministrul afacerilor externe, Catherine Colonna și ministrul apărării, Sebastian Lecornu, șeful statului francez are programată o întâlnire cu cei 500 militari francezi staționați în „Mihail Kogălniceanu”.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă i-a transmis șefului statului francez, pe Twitter, un mesaj de bun venit.

Am avut plăcerea de a-l primi pe președintele Franței, Emmanuel Macron, în România.

Bun venit, domnule președinte! Încă o dată, multă mulțumire Franței pentru prezența militară din România, ca parte a forței de reacție rapidă a NATO”, se arată în postarea prim-ministrului. 

Întâlnire cu Klaus Iohannis, programată miercuri

Emmanuel Macron va avea miercuri, de la ora 9:30, convorbiri oficiale cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi președinți vor discuta despre modalitățile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris.

De asemenea, Iohannis și Macron vor discuta despre aderarea României la spațiul Schengen și implicarea sa activă în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene.

De la București președintele Franței va pleca la Chișinău, unde ar urma să se întrevadă cu omoloaga sa, Maia Sandu. Potrivit ziarului Le Figaro, Macron ar urma să se deplaseze și la Kiev, unde ar putea fi însoțit de Klaus Iohannis pentru convorbiri cu Volodimir Zelenski, însă vizita nu ar fi 100% confirmată.

Știre în curs de actualizare.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *