Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Emiterea rovinietei, suspendată în data de 11 martie / Achiziția prin SMS, întreruptă pentru mai multe zile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 martie 2024

Emiterea rovinietei va fi suspendată temporar pe data de 11 martie, în intervalul orar 0:00 – 3:00, în vederea actualizării informaţiilor privind perioadele de valabilitate ale acesteia, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuţie, prin intermediul portalurilor web/aplicaţiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile şi a dispozitivelor de procesare a plăţilor numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă. Acest lucru este necesar pentru actualizarea informaţiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor şi a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanţei nr. 14/2024 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România”, a transmis CNAIR.

De asemenea, anunță CNAIR, în perioada 11 – 21 martie 2024, emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicaţiei.

Potrivit CNAIR, pentru evitarea aplicării unor sancţiuni contravenţionale, șoferii au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11 martie 2024.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW