Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Emiratele Arabe Unite vor furniza gaz Germaniei


Emiratele Arabe Unite au convenit asupra unui acord pentru furnizarea de gaz natural lichefiat (GNL) Germaniei, în timp ce cancelarul Olaf Scholz a vizitat statul din Golf, ca parte a unui turneu regional care urmărește să găsească alternative la energia rusă, relatează Financial Times

Astfel, compania Națională de Petrol Abu Dhabi va furniza companiei germane RWE 137.000 de metri cubi de GNL în cursul acestui an, care va fi prima livrare către terminalul de import în construcție de pe coasta de nord-vest de la Brunsbüttel, au declarat RWE și presa de stat din Emiratele Arabe Unite.

Germania a căutat să își asigure importurile de energie din surse din afara Rusiei de când a început invazia Ucrainei în februarie. Emiratele Arabe Unite, bogate în petrol, deși un exportator de gaze relativ modest, intenționează să-și dubleze producția de GNL la 12 milioane de tone pe an până în 2026.

Cu toate acestea, cantitatea de GNL asigurată până acum de Scholz este mică în comparație cu cantitățile de care Germania are nevoie pentru a înlocui gazul natural pe care Rusia a încetat să-l furnizeze. Înainte de invazia Ucrainei de către Moscova, gazele naturale rusești reprezentau mai mult de jumătate din livrările totale ale Germaniei.

Olaf Scholz a avut întâlniri și în Qatar pe aceeași temă.

CITEȘTE ȘI: UE ia în considerare mai multe măsuri pentru a controla prețurile la energie

Sursa foto: Facebook/ Olaf Scholz

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW