Saturday, September 26, 2020
Jurnalism corect


Emilia Șercan, după condamnarea polițistului care a amenințat-o cu moartea: Nu sunt foarte bucuroasă de această decizie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Emilia Șercan spune că nu se bucură de decizia instanței pe care a primit-o ofițerul de la Academia de Poliție care a amenințat-o cu moartea. Adrian Bărbulescu a fost condamnat de Tribunalul București la un an de închisoare cu amânare după ce și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor și a făcut acord cu procurorii.

„Nu sunt foarte bucuroasă de această decizie a instanței, însă sunt nevoită să înțeleg și să accept faptul că pedeapsa pe care a primit-o este una mică pentru că prin declarațiile pe care Bărbulescu le-a dat în fața procurorilor DNA a contribuit la prinderea și, sper eu, la condamnarea în final a autorilor morali, fostul rector Adrian Iacob și fostul prorector Mihail Marcoci, cei care l-au instigat și l-au determinat să-mi trimită mesajul de amenințare”, a scris Șercan, pe pagina sa de Facebook.

Ofițerul de la Academia de Poliție suspectat că i-ar fi trimis mesaje de amenințare cu moartea jurnalistei Emilia Șercan, a fost condamnat la 1 an de închisoare, însă Tribunalul București a decis ca bărbatul să nu execute pedeapsa, însă să fie supravegheat timp de doi ani, fiindcă și-a recunoscut fapta. Mai multe detalii aici.

Jurnalista Emilia Șercan a făcut mai multe investigații privind doctorate plagiate la Academia de Poliție și a dezvăluit că lucrarea lui chestorului Adrian Iacob este plagiată în proporție de cel puțin 70%.

În încercarea de a o discredita pe Emilia Șercan, chestorul Adrian Iacob și comisarul sef Petrică-Mihail Marcoci l-au pus pe Gheorghe-Adrian Bărbulescu să strângă probe compromițătoare împotriva jurnalistei. Ei ar fi discutat despre acest plan prin intermediul unor aplicații criptate, astfel încât conversațiile lor să nu fie interceptate, potrivit rechizitoriului procurorilor DNA.

 

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW