Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Emil Boc, despre coaliția PSD-PNL-UDMR: Poate să aducă mai puțină ură și mai multă solidaritate în societate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 noiembrie 2021

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat joi, 18 noiembrie, că guvernul PSD-PNL-UDMR ar putea aduce, pentru o perioadă de timp, mai puțină ură și mai multă solidaritate în societate. Fostul premier este de părere că alianța dintre social-democrați și liberali este „cea mai proastă formă de guvernare”, menționând că, în același timp, e soluția necesară pentru România.

Mi-am spus punctul de vedere, e cea mai proastă formă de guvernare(…)Am ajuns la ultima variantă înainte de anticipate, nu este o alianță naturală, așa cum era cealaltă alianță naturală PNL-USR, dar nu a fost posibil să fie. Această alianță este nenaturală, dar necesară pentru soarta României”, a declarat Emil Boc, joi, la Napoca FM.

Boc, unul dintre cei mai importanți lideri ai PNL, a precizat că noul guvern, format din liberali, social-democrați și UDMR, ar urma să fie învestit săptămâna viitoare.

Un an și jumătate PNL, un an și jumătate PSD (n.r. scenariul premierilor prin rotație), asta s-a votat și se începe cu premier PNL, un an și jumătate. În ecuația asta, nu suntem frați, nu suntem partenerii politici pe aceeași linie ideologică, suntem echipe politice cu viziuni diferite despre lume și societate(…)Poate să aducă, pentru o perioadă de timp, mai puțină ură și mai multă solidaritate în societatea românească (n.r. Guvernul PSD-PNL-UDMR)”, a adăugat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Liberalii au decis în ședința de joi ca propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru să fie Nicolae Ciucă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW