Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Emanuel Ungureanu acuză intervenții ilegale la Spitalul de Urgență din Mureș

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat, marți, pe Facebook, un caz grav, în care un medic ar fi efectuat ilegal sute de intervenții, timp de un an, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, folosind parafa șefei de secție.

Deși în clinică își desfășoară legal activitatea de explorări endoscopice 4 medici angajați, dr Pantea Monica a primit acordul de la prof. Simona Bățagă să efectueze endoscopii digestive superioare și inferioare, să pună diagnostice și să stabilească terapii în Laboratorul de Endoscopie din cadrul clinicii. Sute de intervenții ilegale au fost efectuate de dr Monica Pantea pe parafa doamnei profesor Simona Bățagă, complet ilegal! Accesul ilegal al dr Pantea Monica în Clinica de Gastroenterologie a restrâns accesul medicilor angajați legal pe această secție să efectueze explorări endoscopice. Pantea Monica s-a comportat timp de 1 an ca și când ar fi fost angajată a acestei secții desfășurând activitate de endoscopie programată, documentată în registrele laboratorului”, se arată în postarea deputatului USR.

Deputatul precizează că activitatea pe care o desfășoară medicul a periclitat și instruirea rezidenților.

Activitatea dr Pantea Monica a fost extinsă treptat, primind de la prof dr Bățagă atribuții de îngrijire a pacienților cu internări continue în Clinica Gastroenterologie, aceasta a consultat pacienții, a luat decizii terapeutice, a redactat condici de medicamente, întocmind biletele de externare cu diagnostice, codificări DRG, recomandări terapeutice, rețete medicale compensate, concedii medicale, toate cu concursul și efectuate pe numele și parafa medicală a prof Simona Bățagă! În toate aceste activități, Monica Pantea a implicat și medicii rezidenți, împiedicându-i să își desfășoare activitatea de pregătire conform legii”, a mai scris parlamentarul.

Totodată, acesta susține că „pacienții pe care îi explorează prin spitalizările de zi și prin spitalizările continue au fost racolați personal de către dr Pantea Monica, limitând în acest fel numărul de paturi libere din clinică și punând în pericol activitatea clinicii, activitate care se desfășoară într-un spital cu caracter de urgență”.

De asemenea, Emanuel Ungureanu spune că cea mai gravă consecință a activității medicului ar fi decesul unui pacient din județul Harghita.

Internarea s-a efectuat pe numele și în salonul prof Simona Bățagă, la data de 19.09.2019, și i s-a efectuat de către dr. Monica Pantea ligatura endoscopică a varicelor în Laboratorul de Endoscopie al clinicii la data de 20.09.2019, protocolul endoscopic fiind semnat chiar de către dr. Monica Pantea! Pacientul a fost externat în data de 23.09.2019, pentru a reveni în condiții de urgență în UPU Mureș cu efracția varicelor ligaturate, cu o sângerare masivă, într-o stare clinică extrem de gravă, medicii din UPU și medicul de gardă al Clinicii Gastroenterologie nemaiputând salva viața pacientului care decedează prin exsangvinare în 4 ore de la prezentarea în serviciul de resuscitare al UPU. În decursul acestor 4 ore pacientului i s-a efectuat internarea pe secția gastroenterologie, pentru decontarea consumabilelor, sângelui, medicației primite și a manevrelor terapeutice efectuate. Cu privire la cadrul contractual legal al dr. Monica Pantea, aceasta se află în contract cu CJAS Mureș într-un cabinet privat, are contract de muncă pentru efectuarea de serviciu de gardă în SCJU Mureș, și este asistent universitar pe perioadă determinată la UMFST Tg Mureș”, mai scrie deputatul.

În plus, parlamentarul susține că va depune o sesizare la DNA Mureș împotriva celor doi medici de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș.

Sursă foto: Adevărul.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW