Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Emanuel Ungureanu a depus plângere la Parchetul General în cazul de la Spitalul Floreasca: Motivul este unul foarte clar/ Procurorii să stabilească dacă personalul medical a comis fapte de fals sau înșelăciune

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2019 Etichete: , ,

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus plângere la Parchetul General, luni, în cazul femeii care ar fi ars pe masa de operație de la Spitalul Floreasca. Acesta susține că motivul pentru care a depus această plângere este ca procurorii să stabilească dacă personalul medical a comis fapte de înșelăciune, fals, uz de fals și fals intelectual.

Ieri a decedat acea doamna de 66 de ani, aș crea să transmit condoleanțe sincere familiei. Este o tragedie, am văzut ieri declarațiile Colegiului Medicilor care nu se refereau la o bolnavă ci la un medic erou, care nu a participat din spusele sale la salvarea acestei paciente, aseară poza în erou și în bărbat. În primul rând aș vrea să spun că comunicatul președintelui Colegiului Medicilor este o rușine, o sfidare la adresa victimei și a familiei acesteia care a fost informată despre incidentul din sală ca fiind minor. Motivul pentru care am venit în această zi la Parchetul General este unul foarte clar, acela de a cere procurorilor să stabilească cu certitudine dacă personalul medical din Spitalul Floreasca care a participat sau a coordonat operația din 13 și 22 decembrie, vorbim de două intervenții chirurgicale, au comis înșelăciune, fals, uz de fals și fals intelectual. După declarațiile doctorului Beuran care ne explica faptul că el nu a participat la intervenția chirurgicală, dar a semnat în fals că a fost în sală de la primul moment operator și până la ultimul, până la suspiciunea că pacienta ar fi fost alergică la iod. În fișele de observație, în actele medicolegale oficiale nu există nicio probă care să ne conducă la idea că s-au făcut testări la iod”, a transmis Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu  a prezentat pe Facebook, un caz grav, în care o pacientă ar fi fost incendiată pe masa de operație la Spitalul Floreasca din București.

Acesta susține că cel care a cauzat incendierea pacientei este chirurgul Beuran, care, din spusele asistentelor ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, astfel îmbibând câmpul operator de sub pacientă iar la contactul electrocauterului acestea ar fi luat foc.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a transmis că o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București a demarat un control la Spitalul Floreasca ca urmare a informațiilor potrivit cărora o pacienta a luat foc în timpul unei intervenții. De asemenea, a fost verificat protocolul operator din acea dată cu incidentul, s-au luat declarații de la o parte din personalul implicat, urmând ca alți angajați ai unității medicale să fie audiați luni. Ministerul a precizat ca medicii implicați au refuzat sa coopereze.

Pacienta care ar fi luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca a murit duminică seara, la ora 19:50.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW