Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


EMA urmează să dea marți avizul cu privire la vaccinul Johnson&Johnson / Imunizarea cu acest ser, oprită temporar în SUA

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2021

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să dea marți avizul cu privire la vaccinul produs de compania Johnson & Johnson, a cărei administrare a fost amânată în SUA, ca urmare a unor cheaguri de sânge apărute la șase persoane, în urma imunizării, relatează AFP, citat de News.ro.

EMA a transmis că va organiza pe 20 aprilie o conferință de presă în urma căruia experții Agenției vor prezenta concluziile privind evaluarea siguranței acestui ser.

Compania Johnson&Johnson a anunțat, marți, că amână livrarea vaccinului împotriva COVID-19 în Europa, după ce SUA a oprit temporar administrarea serului, ca urmare a unor cazuri de cheaguri de sânge apărute la șase persoane, în urma imunizării.

„Siguranța și bunăstarea persoanelor care folosesc produsele noastre este prioritatea noastră numărul unu. Suntem conștienți de o tulburare extrem de rară care implică persoane cu cheaguri de sânge în combinație cu trombocite scăzute la un număr mic de persoane care au primit vaccinul nostru COVID-19”, potrivit unui comunicat transmis de compania Johnson&Johnson.

Centrul american de Control al Bolilor (CDC) și Autoritatea pentru Alimentație și Medicamente (FDA) revizuiesc datele referitoare la vaccin, după ce au fost raportate șase cazuri de cheaguri de sânge în SUA din mai mult de 6.8 milioane de doze administrate în total.

Compania arată că utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 a fost oprit din precauție.

Cu toate acestea, miercuri au ajuns în România primele 60.000 de doze din vaccinul produs de Johnson&Johnson, ser pentru care este necesară administrarea unei singure doze.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW