Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


EMA autorizează vaccinarea cu Imvanex împotriva variolei maimuţei

By news.ro , in Stirile zilei , at 20 august 2022

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a autorizat o nouă tehnică de vaccinare împotriva variolei maimuţei, care permite imunizarea unui număr de cinci ori mai mare de persoane, relatează AFP.

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) pot administra vaccinul Imvanex sub stratul superior al pielii – ”intradermic” – şi nu doar subcutanat.

Această tehnică necesită utilizarea a doar o cincime dintr-o doză, a anunţat vineri într-un comunicat EMA.

Ea conduce la aceeaşi imunitate şi un nivel de anticorpi echivalent celui al celeilalte metode de vaccinare, însă riscul iritării pielii este mai mare, avertizează Agenţia cu sediul la Amsterdam.

”Autorităţile naţionale pot decide, ca măsură temporară, să folosească Imvanex prin injectare intradermică, într-o doză mai mică în vederea protejării persoanelor cu risc în timpul epidemiei actuale a variolei maimuţei, atât timp cât aprovizionarea cu vaccin rămâne limitată”, anunţă EMA.

Comisarul european însărcinat cu Sănătatea Stella Kyriakides a subliniat că această autorizare este o decizie ”extrem de importantă, pentru că ea permite vaccinarea a de cinci ori mai multe persoane cu stocurile de vacin de care dispunem” în prezent.

„Acest lucru garantează un acces mai bun la vaccinare a persoanelor cu risc şi a personalului din sănătate”, subliniază ea într-un comunicat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW