Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


EMA a depistat o potențială legătură între vaccinul AstraZeneca cu cazuri foarte rare de cheaguri de sânge

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2021

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a anunțat, miercuri, că există o potenţială legătură între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva COVID-19 şi probleme rare de coagulare a sângelui. Cu toate acestea, reprezentanții EMA au dat asigurări că beneficiile vaccinului sunt net superioare riscurilor, astfel încât autorizația de punerea pe piață va fi menținută.

„EMA reamintește profesioniștilor din domeniul sănătății și persoanelor care primesc vaccinul să rămână conștienți de posibilitatea unor cazuri foarte rare de cheaguri de sânge combinate cu niveluri scăzute de trombocite din sânge care pot să apară în decurs de două săptămâni de la vaccinare. Până în prezent, majoritatea cazurilor raportate au apărut la femei sub 60 de ani în decurs de două săptămâni de la vaccinare.”, a transmis EMA, printr-un comunicat de presă.

EMA a precizat totodată că nu a identificat niciun factor de risc specific pentru vaccinul AstraZeneca, estimând că o explicaţie plauzibilă pentru cazurile rare de cheaguri sangvine ar putea fi un răspuns imun.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW