Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


EMA a aprobat două tratamente anti-COVID pe bază de anticorpi monoclonali antivirali

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat joi, 11 noiembrie, două tratamente anti-COVID-19, pe bază de anticorpi monoclonali antivirali. Este vorba de Ronapreve și Regkirona, ce se utilizează în stadiile timpurii ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Vaccinarea rămâne în continuare instrumentul-cheie pentru combaterea COVID-19, pentru protecția împotriva infecției, spitalizării, decesului și a consecințelor pe termen lung ale bolii. Deși UE are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, cetățenii continuă să se îmbolnăvească și să aibă nevoie de tratamente sigure și eficace pentru a combate infecția și a îmbunătăți nu numai perspectivele de recuperare mai rapidă, ci și cele de supraviețuire”, a declarat Stella Kyiriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară.

Stella Kyiriakides a precizat că statele membre pot solicita Comisiei Europene să recurgă la contractul pentru 55.000 de tratamente cu Ronapreve.

Progresul pandemiei în întreaga UE arată cât de fragilă este încă situația și cât de important este ca pacienții afectați de COVID-19 să aibă acces la tratamente sigure și eficace. Însă această evoluție demonstrează și mai mult faptul că trebuie să continuăm campania de vaccinare, în special în statele membre cu rate de vaccinare scăzute. Vaccinarea este singura metodă preventivă care poate asigura ieșirea din criză”, a adăugat comisarul european pentru sănătate.

Strategia Uniunii Europene prevede ca până la finalul anului să existe între 3 și 5 mijloace terapeutice noi în lupta împotriva COVID-19.

Atât Ronapreve cât și Regkirona au fost incluse pe lista Comisiei de cinci mijloace terapeutice promițătoare în iunie 2021, solicitând autorizația de introducere pe piață în octombrie 2021”, potrivit unui comunicat transmis de Comisia Europeană.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW