Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Elveția încearcă din răsputeri să combată încercările de ocolire a sancțiunilor impuse împotriva Federației Ruse

By Preda Maria , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 februarie 2024 Etichete: , , ,

Elveția încearcă din răsputeri să combată încercările companiilor și persoanelor, deopotrivă, de ocolire a sancțiunilor impuse împotriva Federației Ruse de la începutul invaziei din Ucraina, relatează Reuters.

În ciuda doctrinii și politicii de neutralitate și echidistanță pe care statul o promovează, Confederația Helvetică s-a alăturat sancțiunilor internaționale impuse împotriva Rusiei pentru invazia din februarie 2022 în Ucraina și a oferit Kievului ajutoare umanitare, politice și economice.

Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice al Elveției (SECO) a declarat că a lansat un grup operativ de investigație pentru a aplica sancțiunile și a investiga eventualele încălcări. Aproximativ 230 au fost înregistrate de la începutul războiului de amploare din Ucraina.

Acestea au condus la 47 de proceduri, dintre care 20 au fost abandonate, iar 9 au dus la amenzi de diferite grade de severitate.

Parchetul Federal din Elveția a anunțat săptămâna trecută că analizează, de asemenea, mai multe cazuri de posibile încălcări.

Grupul celor șapte țări (G7) a criticat anul trecut Berna pentru progresele lente în ceea ce privește combaterea eludării sancțiunilor și înghețarea activelor rusești.

Potrivit Reuters, în 2023 au fost înghețate aproximativ 7,7 miliarde de franci elvețieni (8,5 miliarde de dolari) dintr-un total estimat de 150 de miliarde de franci elvețieni (170,4 miliarde de dolari) în active rusești deținute în conturi elvețiene.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW