Wednesday, December 1, 2021
Jurnalism corect


Elevii solicită Ministerului Educației abrogarea ordinului care vizează predarea online: Instituția nu a realizat încă o centralizare a cazurilor de copii și profesori dezavantajați

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Consiliul Național al Elevilor a formulat o plângere prealabilă adresată Ministerului Educației prin care cere abrogarea ordinului de ministru care instituie obligația tuturor elevilor de a participa la mediul online. Elevii atrag atenția că respectivul document a fost adoptat fără a pune la dispoziția elevilor/ profesorilor și instrumentele necesare pentru a face posibilă predarea online.

„Astfel, sute de mii de elevi din Romania se afla in imposibilitatea de a accesa resurse educationale online, fiind lasati in afara sistemului de invatamant.

In saptamanile ce au urmat masurii de inchidere a scolilor, s-a recomandat desfasurarea cursurilor in spatiul online. Societatea civila a subliniat in repetate randuri faptul ca nu toti elevii si profesorii au acces la device-uri electronice (telefon mobil, tableta, PC, laptop) sau Internet si a solicitat demararea urgenta a procedurilor de achizitie de instrumente digitale de catre Guvernul Romaniei, pentru a garanta participarea la educatie a tuturor beneficiarilor primari pe timp de pandemie.

Insa, din pacate, masurile intarzie sa apara, iar Ministerul Educatiei si Cercetarii nu a realizat inca o centralizare a cazurilor de elevi si cadre didactice dezavantajate (…)

Din acest motiv, Consiliul National al Elevilor a formulat o plangere prealabila adresata Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin care solicitam abrogarea OMEC nr. 4135/2020, in temeiul Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ. Actiunea intreprinsa de structura noastra survine dintr-o necesitate, fiind motivata de masurile discriminatorii adoptate recent de minister”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor.

De asemenea, elevii atrag atenția că România este statul european cu cel mai mare nivel al riscului de sărăcie sau excluziune socială în rândul copiilor.

„Peste o treime (38,1%) dintre copiii Romaniei sunt in risc de saracie sau excluziune sociala, ceea ce inseamna ca traiesc in gospodarii cu o intensitate scazuta a muncii sau se confrunta cu deprivarea materiala ori cu un nivel scazut al veniturilor (de exemplu, pentru o familie cu doi parinti si doi copii, un venit scazut inseamna un venit sub 1946,7 lei/luna)”, se mai arata in documentul citat de Ziare.com.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW