Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Elevii din Capitală vor avea acces la abonamentele de transport printr-o aplicație a STB

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2022

Societatea de Transport Bucureşti (STB) va dezvolta o aplicație care să permită obținerea abonamentelor gratuite pentru elevi/studenți, în perioada anului școlar/universitar, pe toate liniile de transport, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, joi, 1 septembrie.

Așadar, pentru elevii și studenții înmatriculați în unităţi de învăţământ și instituții de învățământ superior din Bucureşti şi judeţul Ilfov, eliberarea abonamentelor valabile în mijloacele de transport public se va eficientiza prin digitalizarea mecanismelor acestui proces.

„Este un pas important în direcția digitalizării serviciilor oferite beneficiarilor direcți ai educației, realizat în urma recentului protocol de colaborare semnat de Ministerul Educaţiei și Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.). Astfel, Ministerul Educației va facilita accesul STB S.A. la platformele informatice pe care le gestionează, Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) și Registrul Matricol Unic (RMU), astfel încât să permită, în condiţii de securitate informatică, verificarea automată şi validarea calităţii de elev/student înmatriculat în școli/universități din Capitală și din județul Ilfov.

Mai exact, Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. va dezvolta o aplicație care să permită obținerea abonamentelor metropolitane gratuite pentru elevi/studenți, în perioada anului școlar/universitar, pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București – Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

Schimbul de informaţii se va realiza cu asigurarea protecției datelor cu caracter personal, potrivit Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulație a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene”, a precizat liberalul.

Acest protocol este valabil pentru o perioadă de 4 ani de la data semnării și nu presupune nicio contribuție financiară din partea Ministerului Educaţiei, mai susține oficialul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW