Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Elena Udrea, sfaturi pentru autorități, din spatele gratiilor: În loc să umplem țara cu africani și asiatici, nu mai bine am da de lucru zecilor de mii de condamnați

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 14 februarie 2024 Etichete: , ,

Încarcerată în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde condamnarea de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute, Elena Udrea le oferă sfaturi autorităților. Fostul ministru al dezvoltării susține că Ministerul Justiției ar trebui să modifice Codul penal, astfel încât deținuții să își poată ispăși pedeapsa la locul de muncă. 

„Constructorii autostrăzii Pitești – Sibiu se plâng că nu au muncitori și caută forță de muncă în satele de pe traseul șantierului. Pentru că nu găsesc, au spus că vor apela la muncitori străini. De ce nu angajează deținuți? În loc să umplem țara cu africani și asiatici, nu mai bine am da de lucru zecilor de mii de condamnați, care stau fără să facă nimic în pușcării? Este o varianta mult mai avantajoasă pentru angajatori, care ar obține forță de muncă mai sigură și la costuri mult mai mici, aducând astfel benefici atât penitenciarelor, care încasează o parte din salarii cât si deținuților. Aceștia vor câștiga bani si zile deduse din pedepse, dar cel mai important, ei își vor menține capacitatea de muncă, se vor reabilita si integra mult mai bine si rapid in societate dupa eliberare. Este o bună idee sa se reintroducă pedeapsa cu executare la locul de muncă, atât de folosita si eficientă in trecut”, a transmis Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Codului penal, deținuții care muncesc sau studiază beneficiază de reducerea pedepsei astfel:

a) în cazul în care se prestează o muncă remunerată, se consideră 5 zile executate pentru 4 zile de muncă;

b) în cazul în care se prestează o muncă neremunerată, se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă;

c) în cazul în care munca este prestată pe timpul nopţii, se consideră 3 zile executate pentru două nopţi de muncă.

ANAF a scos la licitație șase terenuri ale Elenei Udrea

Agenția Națională de Administrare Fiscală a scos la licitație șase terenuri, dintre care unul în cotă parte, ce aparțin fostului ministru al dezvoltării, în vederea recuperării prejudiciului din dosarul „Gala Bute”.

Toate cele șase terenuri sunt situate în intravilanul Sectorului 1 al Capitalei, în zona lacului Străulești, și au suprafețe cuprinse între 596 mp și 885 mp. În total, ANAF ar vrea să obțină prin valorificarea acestor terenuri cel puțin 2,2 milioane lei.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare

Elena Udrea a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 7 aprilie 2022, la 6 ani de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul „Gala Bute”, unde prejudiciul se ridică la peste 9 milioane lei. Aceasta nu este prima tentativă a ANAF de a vinde terenurile Elenei Udrea în încercarea a recupera paguba făcută statului, însă până acum nimeni nu s-a declarat interesat.

În încercarea de a scăpa de pedeapsă, așa cum a mai făcut-o în 2018, Elena Udrea a fugit din țară înainte ca instanța supremă să anunțe decizia, însă a fost reținută de Poliția bulgară când încerca să treacă frontiera în Grecia prin punctul de trecere Kulata.

 

Comentarii