Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Elena Udrea îi ia apărarea lui Traian Băsescu: Este o instituţie, nu a spart seminţe la Cotroceni, a discutat cu Biden

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 29 martie 2022

Elena Udrea a declarat, marţi, despre situaţia fostului preşedinte Traian Băsescu, care a rămas fără pază SPP şi vilă de protocol, după ce a fost declarat definitiv colaborator al Securităţii, că acesta este „o instituţie” şi nu orice fost preşedinte, pentru că nu a spart seminţe la Cotroceni, ci a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu”. 

„Eu cred că Traian Băsescu este un om mult prea puternic ca să poată să fie umilit de oameni atât de mici. Cred că este o problemă a statului în momentul ăsta, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetăţeanul. Cetăţeanul poate să meargă cu taxiul, nu a fost niciodată un politician arogant, nu a fost niciodată un politician care să, nu ştiu, să îi placă să afişeze lux, el poate să meargă şi cu tramvaiul, şi cu autobuzul”, a spus Udrea.

Fostul ministru al Turismului a arăttat că ”problema este că Traian Băsescu este o instituţie, a unui fost preşedinte”.

„Câtă vreme statul ăsta îşi permite riscul să lase un fost preşedinte fără pază, fără protecţie, şi nu orice preşedinte, nu unul care a mâncat seminţe la Cotroceni, ci un fost preşedinte care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Nu ştiu, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic? Deci, mulţi dintre cei care conduc astăzi statul român cred că ar trebui să se gândească de două ori, când iau astfel de măsuri, pentru că roate se învârte”, a comentat ea.

Elena Udrea a fost întrebată şi despre decizia Înaltei Curţi, prin care fostul preşedinte a fost declarat colaborator al Securităţii.

„Că a fost declarat la Înalta Curte este una, legea aceasta care spune că poate fi lăsar fără SPP, fără casă, singur, pe drumuri, ce ne imaginăm? Că vine Traian Băsescu la aeroport şi se urcă în taxi? Ok, dar dacă acesta este nivelul statului român de astăzi, încât îşi lasă un fost preşedinte în aceatsă stuaţie, ce să spun, ăsta este nivelul la care este ţara”, a spus Udrea.

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a făcut precizări oficiale, luni, privind actuala situaţie locativă a fostului preşedinte Traian Băsescu, arătând că acesta şi familia sa au obligaţia de a elibera locuinţa de protocol în termen de 60 de zile, după decizia instanţei prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de colaborator al Securităţii, potrivit prevederilor legale.

Anterior, şi SPP a retras paza fostului preşedinte, în urma deciziei definitive din justiţie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Надёжные и недорогие, однофазные и трехфазные стабилизаторы напряжения, релейные и электромеханические, для дома и дачи, в магазин и на производство, для газового котла и любой бытовой техники – купить по самой выгодной цене из наличия на складе в Краснодаре!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW