Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Elena Lasconi: „Suntem pentru alegeri la termen. O să vedem dacă doar s-a mimat o consultare sau dacă Ciolacu a fost sincer”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 1 iulie 2024 Etichete: , ,

Președintele USR, Elena Lasconi, a declarat că după discuțiile cu reprezentanții Executivului, va fi clar dacă a fost o consultare autentică sau doar de fațadă din partea lui Marcel Ciolacu. Lasconi a menționat că premierul a afirmat că, după dialogul cu toate partidele, ar putea urma o altă întâlnire pentru a trage concluziile. Președintele USR a subliniat că partidul său susține respectarea legii și organizarea alegerilor la termen, acesta fiind mesajul transmis Guvernului. De asemenea, Lasconi a criticat concentrarea discuțiilor pe data alegerilor în contextul problemelor grave ale oamenilor, cum ar fi scumpirile recente, inclusiv creșterea prețului la motorină.

”Apreciem că am fost chemaţi la dialog. Din punctul de vedere al USR-ului, dialogul este baza democraţiei, şa fel cum ar trebui să fie şi respectarea legii şi legea. Această discuţie, acest dialog, cred că nu îşi avea rostul dacă se înţelegeau între ei dar se pare că se joacă de-a democraţia. O să vedem dacă doar s-a mimat o consultare sau dacă dl Ciolacu a fost sincer. Noi am fost fermi, la fel ca şi declaraţiile dinainte, am spus că respectarea legii şi alegeri la termen. Mi se pare absolut incredibil că de astăzi se scumpesc iarăşi toate şi creşte şi preţul la motorină şi benzină, oamenii sunt îngrijoraţi că veniturile lor au fost grav afectate în ultimii doi ani, sunt îngrijoraţi de scumpiri. România are nevoie de un preşedinte care să fie alături de români şi de un premier care să ia decizii în interesul lor şi nu de a sta la televiziuni şi în dezbateri. De când se întâmplă asta? De două săptămâni, de trei săptămâni toată lumea vorbeşte numai despre asta, de o dată a alegerilor? (..) Mi se pare incredibil”, a spus Elena lasconi la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii Guvernului.

Preşedintele USR a arăta că ”doar le-a transmis să nu se mai joace şi să se aplece pe tot ceea ce înseamnă inflaţie şi scumpiri”.

Noi stăm aici, în declaraţii şi vorbim despre o dată a alegerilor. Se concentrează toată comunicarea pe data alegerilor când problemele oamenilor sunt foarte mari şi grave”, a completat ea.

Lasconi a fost întrebată şi dacă consultările premierului reprezintă un exerciţiu de imagine.

”Poate fi, dar aş vrea să lăsăm câteva zile să vedem dacă într-adevăr intenţia a fost sinceră sau doar o mimare”, a spus ea.

Elena Lasconi a mai afirmat că a dat ca exemplu situaţia alegerilor din SUA: ”Anul acesta o să fie alegeri prezidenţiale în SUA, de o sută de ani, în a doua zi de marţi din noiembrie au loc alegeri prezidenţiale în SUA, noi nu suntem în stare să respectăm legea. (..) Haideţi să respectăm legislaţia şi democraţia nu să schimbăm legea după cum ne taie capul”, a explicat ea.

Despre când se va lua decizia privind data alegerilor, preşedintele USR a mai arătat că vor face presiune să se hotărască odată, săptămâna aceasta.

”A spus că după ce va avea dialog cu toate partidele pe care le-a invitat la Guvern s-ar putea să avem încă o întâlnire în care să tragem concluziile. Iarăşi povestim despre data alegerilor şi preţul la motorină a crescut cu 40 de bani şi toate se scumpesc”, a menţionat Lasconi.

Luni, președintele USR, Elena Lasconi, a comentat despre posibilitatea ca PNL să o susțină la alegerile prezidențiale, afirmând că Nicolae Ciucă este acum inseparabil de Marcel Ciolacu. Ea a subliniat că a adresat un apel către toate partidele de centru și centru-dreapta, deoarece, în opinia sa, USR este singura opțiune liberală reală din România în acest moment.

”Am făcut apel şi fac încă odată apel către partidele care se ocnsideră de dreapta şi şi centru dreapta, pentru că în momentul de faţă eu spun că singura opţiune liberală din România este USR-ul”, a arătat Lasconi. Ea a precizat că apelul a fost ca PNL să o susţină pe ea, la alegerile prezidenţiale.

”Să mă susţină pe mine, pentru că, pe domnul Ciucă nu mai poţi să îl dezlipeşti din poză de domnul Ciolacu. Au pierdut foarte mult din încrederea electoratului, au greşit de două ori prin coaliţia cu PSD şi eu cred că esteo greşeală şi electoratul de dreapta, liberal, este dezamăgit.”, a subliniat Elena Lasconi.

”Noi, pentru a avea democraţie în ţara asta, avem nevoie şi de socialişti şi de liberali, şi noi trebuie să consolidăm tot ce înseamnă dreapta”, a mai spus Lasconi.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW